Peste 15.000 de membri de-clic cer FSC s─â se dezasocieze definitiv de Schweighofer

in Biodiversitate, Business 10 January 2017 88 Views

Organiza╚Ťia interna╚Ťional─â FSC (Forest Stewardship Council) a fost notificat─â oficial despre campania lansat─â de comunitatea de-clic, prin care li se solicit─â s─â se dezasocieze definitiv de compania Holzindustrie Schweighofer.

├Än iunie 2016, companiei Schweighofer ├«i era suspendat certificatul de sustenabilitate FSC din cauza investiga╚Ťiilor jurnalistice care scoseser─â la iveal─â o ├«ntreag─â serie de nereguli a lan╚Ťului de aprovizionare.

Jurnali╚Ötii de la EIA (Environmental Investigation Agency) ╚Öi Rise Project au ar─âtat cum, timp de mai bine de un deceniu, cei de la Holzindustrie Schweighofer ╚Öi-au creat o adev─ârate re╚Ťea de crim─â organizat─â ╚Öi au ├«ncurajat t─âierile ilegale de p─âdure. ├Än lumina acestor acuza╚Ťii, organiza╚Ťia FSC, care le certificase lemnul ca provenind din surse legale ╚Öi sustenabile, le-a suspendat certificarea ╚Öi a pornit propria investiga╚Ťie intern─â.

Peti╚Ťia poate fi consultat─â ╚Öi semnat─â AICI.

Ancheta FSC s-a ├«ncheiat ├«n luna decembrie 2016 ╚Öi a concluzionat c─â, ├«ntr-adev─âr Schweighofer a achizi╚Ťionat lemn ilegal, a avut un sistem inadecvat de verificare al lan╚Ťului de achizi╚Ťie, a ├«ncalc─ât legi ╚Öi reglement─âri na╚Ťionale ├«n aprovizionarea sa cu lemn ╚Öi a dezvoltat un sistem de bonusuri care ├«ncurajeaz─â t─âierile ilegale.

Însă, contrar așteptărilor, FSC nu a retras imediat certificatele de sustenabilitate acordate Schweighofer, ci le-a oferit acestora o perioadă de probă de 3 luni în care trebuie să demonstreze că iau măsuri corective.

Comentarii

comentarii