Peste 160 de ONG-uri cer liderilor UE să elimine cuștile din ferme

in Biodiversitate 5 December 2019 219 Views

Peste 300 de milioane de porci, găini, iepuri, rațe, prepelițe și viței sunt închiși în cuști în fermele din Uniunea Europeană. Majoritatea cuștilor țin animalele înghesuite și nu le asigură spațiul necesar pentru a se mișca. Cuștile sunt pline de cruzime și complet inutile. Mai mult decât atât, sistemele de creștere intensivă sunt nesustenabile și contribuie la criza climatică cu care ne confruntăm în prezent. De aceea, ONG-urile cer noilor lideri europeni să ia măsuri.

Imagine de hagaiocohen de la Pixabay

Peste 160 de ONG-uri, reprezentând mai mult de un milion de cetățeni din toată Europa, au cerut liderilor Uniunii Europene, printr-o scrisoare deschisă, să se asigure că UE nu mai amână îmbunătățirea legislației pentru bunăstarea animalelor, și anume eliminarea cuștilor din fermele industriale.

Documentul este parte a campaniei „End the Cage Age” și a Inițiativei Cetățenești Europene, care a strâns recent peste 1,6 milioane de semnături.

Peste 160 de ONG-uri pentru drepturile animalelor le-au transmis, astăzi, noilor lideri ai Comisiei Uniunii Europene, clar și răspicat, că nu pot ignora vocile a peste un milion de cetățeni europeni. Noii lideri trebuie să vină cu un suflu nou în felul în care se face politică și să demonstreze, astfel, că situația animalelor exploatate în ferme este un subiect de un deosebit interes pentru o societate civilizată”, declară Cristina Cojocea, reprezentant al asociaței F.R.E.E., care se numără printre semnatarii scrisorii deschise.

În România, 5 milioane de animale din ferme sunt închise în cuști.

Comentarii

comentarii