Peste 200 de milioane de euro pentru fluidizarea traficului în București

in Legislatie, Transport 11 January 201820 Views

Primăria Municipiului București are în pregătire proiecte de fluidizare a traficului și îmbunătățirea transportului în comun, cu aplicații de peste 200 de milioane de euro, potrivit declarațiilor Gabrielei Firea, primarul generalal Capitalei.

fluidizarea traficului în București

Pe langa achiziționarea a 100 de tramvaie și modernizarea a altor 50, pentru care vom lansa licitația în luna februarie, avem în lucru proiecte de modernizare a șapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 și 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan și upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, să obținem fonduri europene pentru achiziționarea de sisteme și aplicații software pentru managementului traficului. Totodata, suntem în etapa de pregătire a documentației pentru achiziționarea a 100 de troleibuze și a 100 de autobuze electrice”, a declarat Gabriela Firea.

În plus, lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon si Liviu Rebreanu, inclusiv park & ride-ul de la Cora Pantelimon, vor fi decontate din fonduri europene. Este vorba despre aproximativ 82 de milioane de euro.

Transformarea infrastructurii de transport pe baza unei strategii smart city, necesară pentru creșterea economică a Capitalei

Primarul general a mai anuntat că municipalitatea va demara reabilitarea rețelelor de termoficare, 200 de km de rețele urmând a fi realizate prin fonduri europene (POIM), iar alți 300 de km din bugetul local.

Gabriela Firea, a avut miercuri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire de lucru cu Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Comentarii

comentarii