Peste 200 de milioane de euro pentru fluidizarea traficului în București

in Legislatie, Transport 11 January 2018 24 Views

Prim─âria Municipiului Bucure╚Öti are ├«n preg─âtire proiecte de fluidizare a traficului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea transportului ├«n comun, cu aplica╚Ťii de peste 200 de milioane de euro, potrivit declara╚Ťiilor Gabrielei Firea, primarul generalal Capitalei.

fluidizarea traficului în București

Pe langa achizi╚Ťionarea a 100 de tramvaie ╚Öi modernizarea a altor 50, pentru care vom lansa licita╚Ťia ├«n luna februarie, avem ├«n lucru proiecte de modernizare a ╚Öapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 ╚Öi 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan ╚Öi upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, s─â ob╚Ťinem fonduri europene pentru achizi╚Ťionarea de sisteme ╚Öi aplica╚Ťii software pentru managementului traficului. Totodata, suntem ├«n etapa de preg─âtire a documenta╚Ťiei pentru achizi╚Ťionarea a 100 de troleibuze ╚Öi a 100 de autobuze electriceÔÇŁ, a declarat Gabriela Firea.

În plus, lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon si Liviu Rebreanu, inclusiv park & ride-ul de la Cora Pantelimon, vor fi decontate din fonduri europene. Este vorba despre aproximativ 82 de milioane de euro.

Transformarea infrastructurii de transport pe baza unei strategii smart city, necesară pentru creșterea economică a Capitalei

Primarul general a mai anuntat c─â municipalitatea va demara reabilitarea re╚Ťelelor de termoficare, 200 de km de re╚Ťele urm├ónd a fi realizate prin fonduri europene (POIM), iar al╚Ťi 300 de km din bugetul local.

Gabriela Firea, a avut miercuri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire de lucru cu Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Comentarii

comentarii