Peste 22.000 de constănțeni au ales bicicletele I Velo ca mijloc de deplasare

in EcoLIFESTYLE 4 November 2015 148 Views

I Velo, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunță finalizarea sezonului 2015 în centrul din Constanța, începând de ieri, 2 noiembrie. În cele peste 200 de zile de funcționare a centrului de închiriere I’Velo, din Constanța, Gravity Park (Parcul Tăbăcăriei), peste 22.000 de constănțeni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. Centrul a pus la dispoziția locuitorilor 100 de biciclete, șapte zile din șapte.

I'Velo 2015 (1)

Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în București, dar și în țară și ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo, StudentObike, Biciclete cu cravată – să cultivăm dezvoltarea comunității bicicliștilor și să sărbătorim împreună aceste reușite. Împreună cu Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura
transportului în România și să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. În acest fel sperăm să avem angajați și clienți mai sănătoși și să respirăm un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relatii Publice Raiffeisen Bank România.

Bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie, tarifele de închiriere fiind de 4 lei pentru 1 ora și 15 lei pentru 24 de ore.

Pentru al șaselea an consecutiv, am încurajat locuitorii din Constanța să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare. Le mulțumim celor 22.377 de utilizatori și îi așteptăm în număr cât mai mare și anul viitor, ca să dovedim că suntem parte a orașelor în care trăim și sperăm ca autoritățile să înțeleagă necesitatea infrastructurii pentru utilizarea bicicletei”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Sezonul 2015 s-a încheiat în centrele din: Oradea, unde s-au înregistrat – 7.594 de închirieri, Alba Iulia cu 4.698 de închirieri, Sibiu – 4.475 de închirieri, Iași – 4.843 de închirieri și centrele din București de la Arcul de Triumf – 14.101 de închirieri și Parcul Titanii -1.982 de închirieri. Centrele din București – Aviatorilor și Tineretului vor rămâne deschise, în funcție de condițiile meteo, și în luna noiembrie, (sâmbată și duminică), în intervalul orar 10:00 – 18:00 (ultima închiriere fiind la ora 17:00).

Citește și:

Bicicletele I’Velo, preferate de bucureșteni pentru o plimbare de weekend

Aproape 10.000 de km parcurși pe două roți de bicicliștii care au descărcat I’Velo

Comentarii

comentarii