Peste 30% dintre britanici merg mai putin cu masina

in Business 2 June 2009 66 Views

Britanicii folosesc mai rar uscatoarele de rufe, isi pun becuri ecologice si incep sa isi lase mai des masinile acasa de teama incalzirii globale, arata un sondaj efectuat recent de organizatia Christian Aid.

Potrivit sondajului efectuat online in urma cu o luna in randul a 2.127 de adulti, 9 din 10, sau 90% au luat masuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. 75% dintre britanici au schimbat becurile traditionale cu unele ecologice, iar 70% nu lasa niciun aparat electric pe stand-by, arata rezultatele sondajului.

De asemenea, 57% dintre englezi nu mai pornesc sistemele electrice de incalzire daca nu este necesar, iar 42% folosesc masina de uscat rufe tot mai rar.

Schimbarile stilului de viata s-au extins si la capitolul transport, astfel ca 36% dintre oamenii din Marea Britanie merg mai putin cu masina, iar 19% zboara mai putin cu avionul.

Rezultatele sondajului arata ca 77% dintre britanici cred ca guvernul ar trebui sa ia mai multe masuri de reducere a emisiilor de dioxid de carbon si sa preia conducerea in cadrul negocierilor internationale privind schimabrile climatice.

Foto: wordpress.com

Comentarii

comentarii