Peste 4.500 de orădeni s-au plimbat cu bicicletele I’Velo în 2014

in Green Revolution 17 November 2014 798 Views

Primul sezon de I’Velo din Oradea se încheie astăzi, după 100 de zile de plimbări pe două roți. Aproape 4.500 de orădeni au închiriat bicicletele I’Velo puse la dispoziție pentru ei șapte zile din șapte.

 

 

În doar 100 de zile de funcționare a centrului de închiriere “I’Velo” Oradea din parcul 1 Decembrie, mii de orădeni au ales cele 50 de biciclete pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului.

Bicicletele ”I’Velo” au putut fi închiriate atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie, tarifele de închiriere fiind de 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.

În sezonul 2014, centrele I‘Velo’ au putut fi găsite în București, în Parcul Herăstrău, în Piața Charles de Gaulle, la Arcul de Triumf și în Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, dar și în țară, în următoarele orașe: Iași – Parcul Copou, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an și la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în parcul 1 Decembrie.

”I Velo”  a scos peste 900.000 români la pedalat

De asemenea, “I’Velo” a oferit, în continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesând site-ul www.ivelo.ro. I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcționare, programul  “I’Velo” a reușit să scoată peste 900.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1200 de tone. Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului și Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Comentarii

comentarii