Peste 500 de stejari vor fi plantati pe Platoul Breite din Sighisoara

in Business 31 March 2009 220 Views

O ampla actiune de plantare de stejari va fi organizata, in acest an, in rezervatia naturala "Stejarii seculari de la Breite", in cadrul proiectului "Plant for the Planet", anunta Agerpres.

Actiunea face parte din campania "O padure pentru fiecare scoala" care a debutat in aceasta primavara in podisul Tarnavelor si care, din toamna, se va numi "Un stejar pentru fiecare scolar". La campania de pe Breite vor participa cel putin 500 de elevi, care vor fi invitati sa planteze cate un stejar, adica tocmai puietii de stejar crescuti in pepiniera Ocolului Silvic Sighisoara, unde au fost plantati in anul 2006 din ghinde culese de copii de pe acest platou.

Precizam ca, din cele 120 de hectare de pajiste de pe platoul Breite, 70 sunt acoperite de o rezervatie de stejari seculari, unici in Europa Centrala si de Est, cu varste cuprinse intre 400 si 500 de ani, avand diametre intre 1 si 1,8 metri si inaltimea medie de 12 pana la 20 metri. Rezervatia de stejari seculari de pe pasunea Breite cuprinde specia Stejar peduncular (Quercus robur), cel mai batran arbore viabil, cu posibilitate de reconstructie ecologica.
Foto: Picasa
 

Comentarii

comentarii