Peste 6.600 de persoane s-au înscris în programul Casa Eficientă Energetic

in Business, Legislatie 23 September 2020 73 Views

Peste 6.600 de români s-au înscris până la sfârșitul săptămânii trecute în programul pentru izolarea locuințelor, Casa Eficientă Energetic, potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Imagine de RachelW1 de la Pixabay

Sesiunea de înscriere a început pe 15 Septembrie. În primele 4 minute de la startul programului, în aplicația online au fost înscrise 340 de dosare. Apoi, la nici 5 minute de la start, numărul dosarelor a crescut la 500. Înscrierile continuă până la atingerea a 150% din bugetul alocat programului, respectiv 430 de milioane de lei”, se arată într-o comunicare a MMAP.
Conform programului Casa Eficientă Energetic, proprietarii de locuințe pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), pentru creșterea cu o clasă energetică a locuinței lor.
Prima energetică acoperă 60% din valoarea fiecărei investiții și poate fi folosită pentru instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.
Citește și:

Comentarii

comentarii