Peste 6.000 de persoane au alergat la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

in Stiri 10 October 2011 1,188 Views

Peste 6.000 de persoane au participat la sfarsitul saptamanii trecute la cea de-a patra editie a celui mai mare eveniment sportiv de atletism stradal international gazduit de capitala, Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in perioada 8 – 9 octombrie.

Startul evenimentului a fost dat de Crosul Copiilor, in ziua de sambata, 8 octombrie, urmat de cursele pentru adulti pe 9 octombrie, printre participanti numarandu-se si prezentatorul rubricii Meteo de la Antena 1, Daniel Osmanovici.

„Maratonul este o proba foarte grea. In medie am alegat cu 9,7 km/h. Voi continua sa ma antrenez pentru ca in aprilie voi alerga la maratonul de la Cluj”, a declarat pentru Green Report, Daniel Osmanovici.

In ziua Crosului Copiilor s-au adunat peste 1.300 de copii cu varsta intre 4 si 12 ani, care au demonstrat ca pasiunea pentru sport nu are varsta, reusind sa intreaca numarul alergatorilor de la Cursa Populara Gillette din ziua de 9 octombrie. Copiii s-au bucurat de o zi insorita, cu numeroase activitati distractive din partea Da Vinci Learning, Cartoon Network, a cluburilor sportive prezente in Piata Alba Iulia si au avut parte de reprezentatii artistice pe scena. Gabriela Szabo a dat startul pentru micuti, iar castigatorii au urcat pe scena impreuna cu mascotele Cartoon Network, Unilever si Raiffeisen.

Alergatorii africani au dominat maratonul bucurestean

Invingatorul Maratonului de 42,195 km a fost etiopianul Tekla Metafeira, cronometrat cu 2 h 17 min 21 sec., urmat de kenyenii Korir Kimutai Willy pe locul doi, cu in 2 h 17 min 44 sec, si pe locul trei, Kipkurui Kipsang Henry, la cateva zecimi de secunda de locul 2. Romanul Surlea Gheorghe Constantin a iesit pe locul 5 cu 2 h 26 min 33 sec.

La proba maraton femei, Kovaleva Marina (Rusia) a castigat primul loc, terminand cursa in 2 h 33 min 20 sec. Pe pozitia secunda a sosit Beyene Guangul Hirut (Etiopia) cu timpul 2h 40 min 14 sec, iar pe locul trei Asrat Guangul Addis (Etiopia), cu 2h 40 min 54 sec. Locul 5 a fost ocupat de romanca Carlan Elena Daniela, ce a trecut de linia de finish cu dupa 2 h 42 min 26 sec. Rezultatele obtinute plaseaza orasul printre capitalele de top.

Proba de Semi-maraton masculin a fost castigata de catre Sang Silas (Kenya) cu 1h 02 min 34 sec, iar la feminin a castigat reprezentanta Romaniei, Dragatoiu Georgiana (Buzau) cu 1h 16 min 37 sec. Cursa Stafeta a fost castigata de echipa Stiinta Bacau., urmata de Dinamo Chisinau si de Buga Florentina.

Cursa de 4 km in scaun cu rotile a fost castigata, la masculin, de catre Stefan Teodor, din Bucuresti, iar la feminin, de Dijmarescu Camelia din Arad.

La Cursa Populara Gillette castigatorii au fost Mata Vladimir la masculin si Buga Florentina la feminin.

Au fost oferite 50 de premii in bani, cu sume cuprinse intre 100 de euro si 3000 de euro cat si sute de premii in produse oferite de sponsorii si partenerii evenimentului.

In cadrul maratonului au participat alergatori din 51 de tari: Romania, Spania, Suedia, Israel, Anglia, Irlanda, Italia, Etiopia, Kenya, Serbia, Germania, Belarus, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Japonia, Ungaria, Polonia, Austria, Croatia, Franta, Grecia, Brazilia, Cehia, Luxembourg, Slovenia, Mexic, Rusia, Bulgaria, Estonia, Argentina, Australia, Olanda, Belgia, Elvetia, Turcia, Portugalia, Bahrain, Slovacia, Malta, Canada, Ukraina.

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat de Asociatia Bucharest Running Club, in colaborare cu Primaria Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic Roman, Federatia Romana de Atletism si beneficiaza de sprijinul sponsorilor care faciliteaza sutele de premii de la fiecare editie a maratonului.

Foto: roren.wordpress.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Veniti in weekend la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011!

Important: Restrictionarea circulatiei pentru Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, intre 7 si 9 octombrie 2011

Comentarii

comentarii