Peste 70.000 de persoane au folosit Uber Green în București, la un an de la lansare

in Business, Transport 27 March 2019 90 Views

Peste 70.000 de persoane au folosit Uber Green în București, la un an de la lansarea serviciului. Călătorii au parcurs 536.128 de km şi au salvat astfel aproximativ 64 de tone de dioxid de carbon care ar fi ajuns în atmosferă, dacă distanța nu ar fi fost parcursă cu o mașină electrică.

Serviciul Uber Green cu mașini 100% electrice a fost lansat anul trecut alături de Eldrive. De atunci, alți parteneri s-au alăturat proiectului și au făcut posibilă triplarea numărului de mașini, printre care Volkswagen, 5 To Go, Banca Transilvania sau BCR.

„Proiectul pilot s-a triplat în doar un an de la lansarea serviciului, ceea ce ne motivează să continuăm. Prin Uber Green, un număr record de oameni au avut acces la mașini 100% electrice. Vrem să lucrăm cu autoritățile din România și cu producătorii de mașini pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Parteneriatul cel mai de impact a fost cel cu Volkswagen, prin care șoferii parteneri Uber au acces la prețuri și reduceri competitive pentru modelul Volkswagen e-Golf. În prezent, peste 20% din mașinile Uber Green sunt modele electrice marca Volkswagen.

„Ne bucură interesul crescut pentru soluții de mobilitate ecologică. Putem avea un viitor auto verde doar dacă ne implicăm și ne dorim cu toții acest lucru, fie că vorbim de producători auto, posesori de mașini, pasageri, autorități sau furnizori de soluții de mobilitate, influenți așa cum este Uber. Salutăm acest proiect și vom rămâne aproape de el punând la dispoziție mașini dotate cu cea mai avansată tehnologie din acest domeniu”, a declarat Bogdan Florea, director marcă Volkswagen.

În aplicaţie sunt disponibile 60 de maşini electrice față de 20 de mașini cu cât a început proiectul pilot. Cea mai lungă cursă efectuată cu un Uber Green a fost de 170 de km.

O mașină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 4 minute și 30 secunde, iar costul mediul al unei curse a fost de 20 de lei.

Uber şi-a lansat operaţiunile în România în urmă cu patru ani şi este prezentă, astăzi, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

Comentarii

comentarii