Peste 70% din veniturile grupului Ariston generate de solu╚Ťii care folosesc energie din surse regenerabile

in Business 31 July 2020 70 Views

Grupul Ariston Thermo a realizat ├«n 2019 venituri de 1,71 miliarde de euro, ├«n cre╚Ötere cu peste 6% fa╚Ť─â de anul precedent. Aproximativ 72% din venituri au fost generate de solu╚Ťii care folosesc energie din surse regenerabile ╚Öi au eficien╚Ť─â ridicat─â. Obiectivul Ariston este ca ├«n anul 2022 peste 80% din veniturile sale s─â fie generate de astfel de solu╚Ťii.

Paolo Merloni, Președinte Executiv al grupului Ariston Thermo

Ariston Thermo a ajuns ast─âzi, dup─â 90 de ani de la ├«nfiin╚Ťare, s─â aib─â una dintre cele mai extinse prezen╚Ťe la nivel global: peste 26 de unit─â╚Ťi de produc╚Ťie amplasate ├«n 15 ╚Ť─âri pe patru continente, 69 de subsidiare ╚Öi 6 reprezentan╚Ťe ├«n 42 de ╚Ť─âri.

Prin cele 24 centre de cercetare ╚Öi dezvoltare din 15 ╚Ť─âri, Ariston Thermo ├«╚Öi confirm─â angajamentul┬á de a investi ├«n tehnologii inovatoare ╚Öi eficiente energetic care s─â aduc─â confortul termic ├«n orice col╚Ť al lumii.

Investi╚Ťiile grupului ├«n cercetare ╚Öi dezvoltare au dep─â╚Öit suma de 77 milioane de euro la finalul anului 2019.

La nivel regional, peste 38% din veniturile grupului sunt generate de Europa de Vest, urmeaz─â ╚Ť─ârile din Europa de Est cu o pondere de 18% ├«n venituri ╚Öi Asia cu 17%.

Pe plan local, grupul este prezent de 22 de ani prin subsidiara Ariston Thermo Rom├ónia, liderul pie╚Ťei de centrale termice ╚Öi boilere electrice. Subsidiara local─â a grupului a ├«ncheiat anul trecut cu v├ónz─âri de aproximativ 250 de milioane de lei, ├«n cre╚Ötere cu circa 10% fa╚Ť─â de anul 2018. Afacerile Ariston Thermo au ├«nregistrat ├«n 2019 cel mai bun an din istoria companiei ├«n Rom├ónia, beneficiind de un context economic favorabil ╚Öi de cre╚Öterea sectorului de construc╚Ťii.

Comentarii

comentarii