Peste doua tone de DEEE-uri, colectate in doua saptamani in Sectorul 1

in Deseuri 15 November 2010 136 Views

Peste doua tone de deseuri de electronice si electrocasnice vechi au fost colectate in doua saptamani de la bucurestenii din Sectorul 1, intr-o campanie derulata de autoritatea locala de sector in parteneriat cu o firma de salubrizare si o asociatie de colectare, potrivit Mediafax.

Campania, intitulata "Alunga fantomele electronicelor vechi", a inceput in 1 noiembrie si se va incheia la sfarsitul lunii.

"Deseurile electronice, electrice si electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lasate la voia intamplarii pe spatiile verzi sau pe strada, ele ne pot afecta sanatatea. Prin aceasta noua campanie ne dorim sa fim prima administratie locala care implementeaza la nivelul intregii comunitati un program de constientizare si colectare selectiva a DEEE-urilor ", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pentru a stimula participarea la campanie si, implicit, colectarea acestor deseuri, organizatorii – Primaria Sectorului 1, compania Romprest si asociatia Environ – organizeaza si o competitie deschisa pentru asociatiile de locatari, institutiile si companiile din Sectorul 1, castigatorii premiilor de "Cea mai verde" asociatie de locatari, institutie sau companie urmand sa fie anuntati in 30 noiembrie.

Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate de catre Asociatia Environ, pentru a fi tratate ecologic si apoi valorificate si reciclate.
 

Comentarii

comentarii