VIDEO. PET-uri și crengi aduse de viitură au blocat râul Olteț

in Poluare 16 June 2020 774 Views

Râul Olteț, care trece prin centrul localității Balș, județul Olt, a fost blocat de PET-uri, crengi și deșeuri aduse de viitură. Mai multe utilaje au intervenit de urgență, iar ministrul Mediului face apel la români să nu-și transforme țara într-o groapă de gunoi.

Încă de săptămâna trecută, ploile torențiale au afectat aproape toată țara. Marți, hidrologii au emis noi avertizări Cod galben, respectiv Cod portocaliu de inundații valabile până miercuri seara pe 30 de cursuri de apă, precum şi pe râurile din Dobrogea.

Pe fondul cantităților mari de precipitații, viiturile au purtat deșeurile depozitate neregulamentar. Astfel, râul Olteț, a fost blocat de PET-uri, gunoaie și crengi în zona localității Balș, județul Olt.

„Un pet aruncat în Munții Ceahlău, pe Vârful Omu, de pe barajul Vidraru, sau la Porțile de Fier nu are impact de mediu doar acolo, el afectează toate comunitățile pe care le traversează în drumul lui, din vârf de munte și până-n Dunăre. Albiile râurilor, fondul forestier, terenurile de la marginea localităților, zonele de repaus de pe drumurile publice nu sunt zone de depozitare a deșeurilor!”, a transmis pe Facebook ministrul Mediului, Costel Alexe.

Mai multe utilaje au intervenit de urgență în zona Podului de Fier, la intrare în oraș, iar lucrările au fost supravegheate de primarul Mădălin Teodosescu.

Acumulare de PET-uri râul Olteț

Oameni buni, Nu avem două Românii, una a noastră, în spațiul nostru personal, casă, stradă, sat, oraș și alta a celorlalți români, cetățeni pe care poate nu îi vom întâlni niciodată în viață, dar pe care, prin acțiunile noastre, îi afectăm ireversibil.Nu avem două Românii, una a autorităților și alta a cetățenilor, una a celor cărora le pasă de mediu și una a celor nepăsători.Suntem permanent pe teren pentru a preveni infracțiunile de mediu, pentru a ne asigura că România nu este groapa de gunoi a Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că nu ne transformăm țara în propria noastră groapă de gunoi!Oameni buni,Degeaba autoritățile locale și centrale, primării, Apele Române, ISU, intervin prompt, curăță și amenajează cursurile de apă, lacurile, râurile interioare, dacă în câteva săptămâni ”peisajul” este același: dezolant și periculos deopotrivă.Un pet aruncat în Munții Ceahlău, pe Vârful Omu, de pe barajul Vidraru, sau la Porțile de Fier nu are impact de mediu doar acolo, el afectează toate comunitățile pe care le traversează în drumul lui, din vârf de munte și până-n Dunăre.Albiile râurilor, fondul forestier, terenurile de la marginea localităților, zonele de repaus de pe drumurile publice nu sunt zone de depozitare a deșeurilor!Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!Imagini cu intervenția Primăriei Balș, județul Olt, 15 iunie 2020!

Geplaatst door Costel Alexe op Maandag 15 juni 2020

„Suntem permanent pe teren pentru a preveni infracțiunile de mediu, pentru a ne asigura că România nu este groapa de gunoi a Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că nu ne transformăm țara în propria noastră groapă de gunoi! Degeaba autoritățile locale și centrale, primării, Apele Române, ISU, intervin prompt, curăță și amenajează cursurile de apă, lacurile, râurile interioare, dacă în câteva săptămâni «peisajul» este același: dezolant și periculos deopotrivă. Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!”, a mai transmis Alexe.

Comentarii

comentarii