PETA cere respect si afectiune pentru sobolani

in Biodiversitate 30 January 2008 99 Views

Un grup de activisti pentru drepturile animalelor au cerut mai mult respect si afectiune petnru sobolani, cu ocazia debutului Anului Sobolanului. Organizatia Oameni pentru Tratament Etic al Animalelor (PETA) a facut un apel pentru stoparea prinderii in capcane a rozatoarelor, otravirea sau chiar omorarea lor.

"Sobolanii sunt inteligenti, sensibili si prietenosi si sunt nevoiti sa duca greul fricilor si prejudecatilor umane", au declarat reprezentanti ai organizatiei PETA, informeaza Earth Times.

Acestia au facut apel la oameni sa boicoteze companiile care intreprind "experimente crude" pe sobolani. PETA a citat studii care arata ca rozatoarele sunt animale curate care se ingrijesc de-a lungul zilei si care au un miros natural placut. De asemenea, sobolanii sunt inteligenti, isi pot recunoaste numele si raspund cand sunt strigati, mai sustin reprezentantii PETA.

"Sobolanii rad si isi exprima bucuria. Cand se joaca sau sunt gadilati, scot sunete care sunt similar rasului omenesc", au mai spus acestia. "Cei care locuiesc langa oameni adesea cauta joaca, in acelasi fel ca pisicile sau cainii", mai sustin cei de la PETA.

Oamenii nascuti in Anul Sobolanului sunt creativi, cinstiti, generosi, ambitiosi si sociabili.

Comentarii

comentarii