Firmele mici pot colecta hartia cu ajutorul Recicletei

in Deseuri 24 September 2009 97 Views

Organizatia ViitorPlus lanseaza “Recicleta”, un proiect prin care deseurile de hartie pot fi colectate de la agentii economici mici, neeligibili in programele in care cantitatea de hartie necesara la colectare este foarte mare.

Campania se desfasoara in regiunea Floreasca, iar sistemul este simplu: trei cargo-biciclete vor colecta hartia de la toate firmele inscrise in program. Biciclistii pedaleaza de luni pana vineri intre orele 10:00 si 14:00 si colecteaza de la firme deseurile de hartie din birouri, conform unei liste pregatite in baza programarilor facute anterior.

Pe langa amprenta zero de carbon, fiecare bicicleta va fi operata de o persoana aflata in dificultate, inscrisa in programul de Intarire a Familiei, derulat de organizatia SOS Satele Copiilor Romania.

Firmele interesate sunt invitate sa se inscrie printr-un email la recicleta@viitorplus.ro. Doritorii trebuie sa completeze si un chestionar online scurt despre nevoile si asteptarile lor la http://tinyurl.com/kph328. Programul se va extinde si in alte zone, in functie de succesul de care se va bucura.

ViitorPlus ofera gratuit recipiente de colectare a hartiei, in care incape cantitatea minima pe care Recicletele o vor ridica – 25 de kilograme. Din cauza traficului aglomerat din Bucuresti se va folosi si o remorca pentru o colectare intermediara.

Recicletele sunt golite din cand in remorca amplasata diferit in functie subzonele de lucru. Cand remorca se va umple (cu aproximativ 2 tone de hartie) va fi dusa la depozitul unui colector, optimizandu-se drumurile in asa fel incat emisiile din transport sunt minime. Emisiile generate vor fi compensate prin plantare de copaci in proiectul “Adopta un copac”.

Foto: www.viitorplus.ro

Comentarii

comentarii