Picnicul fara de lege

in Revista 11 November 2009 198 Views

Numarul de noiembrie al revistei pune accentul pe Legea Picnicului – o initiativa a Asociatiei Green Revolution care isi propune sa reglementeze iesirile la iarba verde ale romanilor, in urma carora raman tone de deseuri care polueaza apele si padurile. Cum a demarat aceasta initiativa, ce presupune, cine o sustine si cine se opune, dar si cum este reglementat picnicul in alte tari aflati din cover story-ul editiei – “Picnicul fara de lege”.

Sectiunea Business isi ia zborul cu o analiza a eforturilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din industria aviatiei. Ce urmari are acest demers, dar si ce companii isi iau acest angajament aflati din materialul “Co2 in picaj”. Tot aici cititi ce companie s-a mai inscris in liga verde a firmelor si cu ce masuri, dar si ultimele noutati despre afacerile verzi din tara si din lume.

Nu ratati interviul editiei realizat cu Julian Popov, consilier al organizatiei European Climate Foundation si presedinte al Scolii Bulgare de Stiinte Politice. Acesta spune ca politicienii din sud-estul Europei nu inteleg inca faptul ca o agenda verde le-ar putea aduce un capital electoral semnificativ.

La capitolul Green Living aflati cat de neprotejate sunt, la momentul actual, zonele naturale ale Romaniei si ce riscam daca nu luam masuri imediate. Tot aici, descoperiti cat de natural este, de fapt, sucul de portocale, cat de ecologista este Mihaela Glavan si ce inovatii eco au mai aparut.

Nu lipsesc opiniile specialistilor nostri, sfaturile pentru un stil de viata mai prietenos cu mediul, ultimele noutati din domeniul organizatiilor de mediu, sau stirile despre cladiri verzi si masini eco.29 noiembrie 2009

Comentarii

comentarii