Pierderile economice cauzate de schimbările climatice s-ar putea ridica la 180 miliarde de dolari, până la sfârșitul acestui secol

in Studii 24 June 2015 228 Views

Agenția pentru Protecția Mediului a Statelor Unite ale Americii (SUA) a lansat cel mai cuprinzător raport al său privind impactul emisiilor globale și al schimbărilor climatice. Raportul subliniază importanța unificării eforturilor tuturor țărilor în reducerea emisiilor, precum și luarea de măsuri la nivel global pentru a opri schimbările climatice aflate în plină desfășurare. Dincolo de risurile cunoscute, raportul trage un semnal de alarmă și asupra implicațiilor economice. Pierderile economie, cauzate de schimbările climatice cauzate de acțiunile oamenilor, s-ar putea ridica la peste 180 de miliarde de dolari, până la sfârșitul acestui secol.

seceta

Raportul experițlor americani aduce și câteva exemple de cheltuieli care ar putea fi evitate prin aplicarea politicilor de climă. De exemplu, s-ar putea evita reparațiile inutile, de până la 6,4 miliarde de dolari. Prin reducerea perioadelor de secetă, doar fermierii americani ar putea evita pierderi de până la 3,1 miliarde de dolari, iar pagubele produse de incendiile de vegetație ar scădea cu un miliard de dolari.

De asemenea, agenția americană a anunțat că în luna august va publica noi date privind modul în care pot fi reduse emisiile provenite din indusria cărbunelui și cum poate fi redusă dependența față de acest combustibil fosil. “Este cât se poate de evident faptul că acțiunile climatice își merităefortul. Se salvează vieți și bunuri, iar pierderile ar putea fi limitate și mai mult dacă acționăm din timp”, a spus Gina McCarthy, adminsitratorul APM.

Citește și:

Dezastrele naturale au provocat pagube de 300 miliarde de dolari

Departamentul de Protecția Mediului din Florida interzice folosirea sintagmei „schimbări climatice”

Comentarii

comentarii