Pista de biciclete de pe Calea Victoriei este funcțională de azi

in EcoLIFESTYLE 22 April 2015 1,836 Views

Din această după-amiază, bicicliștii pot pedala liniștiți pe pista de pe Calea Victoriei ca urmare a finalizării lucrărilor de implementare a programelor de semaforizare, a anunțat printr-o informare de presă Administrația Străzilor București (ASB).

947804670ec5e03862ded21d7533d0e5_view

“Pista se întinde pe traseul cuprins între Bulevardul Regina Elisabeta și Piața Victoriei și are câte o bandă pentru fiecare sens. În intersecțiile în care este permis virajul către stânga, au fost realizate benzi suplimentare”, se arată în documentul ASB. Lucrările cu modernizarea Căii Vctoriei și implicit cu amenajarea pistei de biciclete au durat un an și au costat aproximativ două milioane de euro. Ultima parte a pistei de biciclete, porțiunea dinspre Piața Revoluției, fiind finalizată în această primăvară.

Pista de pe Calea Victoriei are o lungime de aproximativ 3 kilometri și este una dintre cele trei piste ciclabile din București, alături de pista de pe Aviatorilor și cea de pe Berzei-Buzești. În total, rețeaua de piste de biciclete a Bucureștiului nu depășește 10 kilometri. Una dintre cele mai mari probleme pentru bicicliștii care le folosesc este că acestea nu sunt legate între ele. Un proiect de unire a pistelor în Piața Victoriei realizat de grupul de lucru pentru mobilitate coordonat de Direcția pentru Transporturi din cadrul Primăriei București nu a fost realizat.

Un biciclist a ajuns la spital

Până la reglarea semafoarelor de pe pistă, bicicliștii o foloseau pe propria răspundere. Deși reprezentanții ASB au declarat că pe întreg traseul erau instalate semne de avertizare care anunțau ca pista nu este funcțională, iar mersul cu bicicleta era interzis, zeci de bicicliști o foloseau zilnic, fie că ignorau avertismentele, fie ca nu știau de ele. Pe 8 aprilie, la intersecția dintre Calea Victoriei cu Stavropoleos, un biciclist a fost acroșat de un automobil. Potrivit declarațiilor Poliției Rutiere vinovatul a fost biciclistul care nu a respectat prioritatea automobilului acordată de semafor. Acesta a fost transportat la spialul Floreasca, cu răni minore.

Lucrările de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei și amenajarea pistei pentru biciclete au început în primăvara anului 2014 și trebuiau finalizate până pe 1 octombrie 2014. Termenul nu a putut fi respectat întrucât constructorul, Tehnologica Radion, a intrat în insolvență.

Citește și:

Pista de biciclete de pe Calea Victoriei va deveni legală săptămâna viitoare 

Pista de biciclete de pe Calea Victoriei, folosită ca spațiu de staționare pentru mașini

Accident pe pista de pe Calea Victoriei. Un biciclist a ajuns la spital

Bucureștiul, obligat prin Planul de Mobilitate să facă tranziția către un transport ecologic

Comentarii

comentarii