Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Campania „Plantăm fapte bune în România”, cel mai reușit sezon: 170.000 de puieţi plantaţi în 2019

Campania „Plantăm fapte bune în România” a avut cel mai reușit sezon în acest an, când au fost plantați 170.000 de puieţi, potrivit asociației EcoAssist.

Puieții au fost plantați pe o suprafată de 40 de hectare, cu ajutorul celor 6.500 de voluntari care au dedicat naturii timpul și energia lor.

Organizatorii anunţă că perioada de plantare din primăvara anului acesta a fost cea mai reuşită din istoria proiectului început în anul 2011 şi sunt pregătiţi pentru perioadele de îngrijiri necesare plantaţiilor noi, pe durata verii.

„Perioada de plantare din primăvara anului acesta a fost cea mai reușită din istoria proiectului nostru (început în 2011), din punct de vedere al cifrelor finale (număr de puieți plantați, voluntari, parteneri etc.). Dacă anul trecut, în toamnă, seceta prelungită a determinat anularea acțiunilor de plantare pentru martie-aprilie 2019, acum vremea a fost ideală pentru acțiunile de împădurire. Având sprijinul ei, împreună cu toți voluntarii și partenerii noștri am pus începuturile a 40 de ha de pădure, a declarat Marin Toma, Președinte Plantăm fapte bune în România.

Acţiunile au avut loc în localităţi din 18 judeţe: Fântânele – judeţul Arad, Topoloveni – judeţul Argeş, Moineşti – judeţul Bacău, Jegălia – judeţul Călăraşi, Mihail Kogălniceanu – judeţul Constanţa, Şotânga – judeţul Dâmboviţa, Greceşti – judeţul Dolj, Cuza Vodă – judeţul Galaţi, Negomir – judeţul Gorj, Tătaru – judeţul Prahova, Dobroteşti – judeţul Teleorman, Cralovăţ – judeţul Timiş, Mihăieşti – judeţul Vâlcea, Sârbi – judeţul Bihor, Merei – judeţul Buzău, Beriu – judeţul Hunedoara, Sohodol şi Roşia Montană – Cluj, Bucium şi Avram Iancu – judeţul Alba.

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011.

Până în prezent, 32.300 voluntari au plantat și îngrijit 660.000 copăcei pe un total de peste 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de judeţe.

În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității.

Asociația își propune, printre altele, să împădurească 15 județe, să mobilizeze 15.000 de voluntari, să avem o zi națională pentru împădurire.


spot_img

Ultimele știri