100 de milioane de arbori vor fi plantați în cadrul inițiativei Time for Trees

in Biodiversitate 20 April 2019 152 Views

Fundația Arbor Day a anunțat lansarea inițiativei Time for Trees, în cadrul căreia vor fi plantați 100 de milioane de arbori în întreaga lume până în 2022.

Inițiativa promovează arborii ca o soluție simplă și puternică de a proteja viața pe Pământ și a combate schimbările climatice.

„Poate fi ușor să luăm drept buni arborii, dar ei sunt vitali pentru menținerea echilibrului pe planeta noastră – susținerea aerului și a apei curate, a hranei sănătoase și a unei clime locuibile.”, a declarat Dan Lambe, președinte Arbor Day Foundation.

Time for Trees va aborda problema despăduririlor prin proiecte de plantare în zone diverse din punct de vedere geografic și biologic, cum ar fi pădurile tropicale și pădurile din California, care au fost degradate sever de incendiile de vegetație care au avut loc anul trecut.

Umbra copacilor poate răci orașele cu peste 5 grade Celsius

Conform Arbor Day Foundation, 100 de milioane de arbori pot elimina 578.000 de tone de substanțe chimice poluante din atmosferă și 8 milioane de tone de CO2. Pădurile oferă 75% din apa dulce a lumii prin eliminarea impurităților și prevenirea eroziunii, iar un singur arbore poate absorbi peste 21 de kilograme de dioxid de carbon anual, ajutând la reglarea climei și la combaterea schimbărilor climatice.

De asemenea, timpul petrecut în spații verzi are efecte benefice asupra sănătății, reducând stresul, tensiunea arterială și protejând împotriva bolilor cardiovasculare. Peste o pătrime din medicamentele moderne sunt derivate din plante găsite în pădurile tropicale ale lumii.

Fundația primește și susținerea corporațiilor prin Evergreen Alliance, care va coordona acțiuni de plantare și campanii educaționale. Printre companiile membre se numără Bank of America, FedEx, Marriott International, Target și Verizon.

Autorii inițiativei speră să implice 5 milioane de oameni din întreaga lume în proiect până în 2022.

Un studiu recent arăta că restaurarea pădurilor la scară largă le-ar permite să capteze suficient dioxid de carbon din atmosferă pentru a anula un deceniu de emisii generate de oameni.

Comentarii

comentarii