Obiectiv ambițios de Ziua Pământului: 7,8 miliarde de copaci, plantați într-o singură zi

in Biodiversitate 21 April 2016 642 Views

Astăzi sărbătorim, pentru a 46-a oară, Ziua Pământului. Anul acesta, cei care doresc să se alăture mișcării sunt încurajați să planteze copaci. 7,8 miliarde de copaci. Acesta este obiectivul comunității Earth Day.

copaci ziua pamantului

Ziua Pământului a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1970. A fost creată pentru a atrage atenția asupra nevoii de a canaliza energiile cetățenilor pe probleme de mediu. După 46 de ani, comunitatea Earth Day continuă să încurajeze acțiuni ecologice.

Copacii, în centrul evenimentelor de Ziua Pământului 2016

În 2016, inițiatorii și-au propus să stimuleze cetățenii, companiile, instituțiile și organizațiile să planteze 7.8 miliarde de copaci – unul pentru fiecare locuitor al planetei. Astfel, vor să încetinească încălzirea globală, să protejeze biodiversitatea și să creeze oportunități economice pentru comunitățile locale.

Anual, planeta pierde 15 miliarde de copaci, adică 48 de terenuri de fotbal pe minut.

Intrumente pentru Ziua Pământului 2016

Comunitatea Earth Day a pus la dispoziția doritorilor o serie de instrumente care să îi ajute să își organizeze evenimentele.

A fost creată o hartă interactivă, pe care cei interesați să organizeze o acțiune de plantare își pot înregistra proiectele. Pe teritoriul României, există în acest moment doar 4 proiecte, însă e posibil ca organizatorii să nu fi știut de existența acestui instrument.

Pe site-ul Earth Day, există și o serie de recomandări de acțiuni, precum și exemple de evenimente și campanii create de oameni din întreaga lume. Mai mult, liderii mișcării îi invită pe cetățeni să își asume angajamente precum cel de a-și monitoriza consumul de energie, de a consuma produse locale, de a-și reduce amprenta de carbon, de a consuma mai puțină carne, de a produce mai puține deșeuri și de a le colecta corespunzător pe cele generate sau de a realiza compost din deșeuri alimentare.

 

Citește și:

Apel global: miliarde de oameni, chemați să planteze miliarde de copaci

Comentarii

comentarii