Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, aprobat de Consiliul General al Municipiului București

in Legislatie, Slider homepage, Transport 29 March 201729 Views

Proiectul de Hotărâre privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030  a fost aprobat de consilierii generali în cadrul ședinței de miercuri, 29 martie, a Consiliului General al Municipiului București.

Mobilitatea Urbană

Printre principalele proiecte incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 se numără construcția de parcări de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare în oraș, amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste și locuri de parcare), precum și extinderea sistemului de închiriere biciclete (bike-sharing), precum și achiziția a 100 troleibuze, 300 de tramvaie și 500 de autobuze, dintre care 300 electrice.

Proiectul mai presupune introducerea de benzi de circulație cu prioritate pentru transportul public pe o distanță 25 km și modernizarea infrastructurii de tramvai și extinderea acesteia cu 41 km de cale dublă, precum și reabilitarea a aproximativ 1800 de stații. Totodată, se urmărește regândirea și extinderea sistemului de management al traficului.

De asemenea, se are în vedere construcția de parcări subterane, crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni și bicicliști în centrul orașului, concomitent cu modernizarea spațiul urban public și îmbunătățirea condițiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă.

Potrivit Planului de Mobilitate Urbană vor fi începute lucrări pentru amenajarea și lărgirea Prelungirea Ghencea, Jandarmeriei și reconfigurarea întregii zone de birouri Pipera – str. Fabrica de Glucoză, str. D. Pompeiu, str. Petricani, str. Andronache, șos. Colentina.

Prin aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabilă, Primăria Municipiului București și Consiliul Judetean Ilfov, vor putea accesa împreună fonduri europene de până la 220 de milioane de euro prin Programul Operațional Regional, dintre care 150 milioane de euro vor fi folosiți pentru reformarea transportului public”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit Hotărârii Consiliului General, primarul general este împuternicit să desemneze entitatea responsabilă pentru implementarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

Comentarii

comentarii