Planul Național de Gestionarea a Deșeurilor, elaborat până la finele anului

in Legislatie, Recomandate 1 June 2016 699 Views

Planul Național pentru Gestionarea Deșeurilor va fi gata până la sfârșitul anului, a declarat în cadrul unei conferințe Elena Rastei, consilierul personal al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor.

deseuri

Referindu-se la modificările care ar putea apărea în Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor aceasta a precizat că nu toate sugestiile primite for apărea în textul documentului.

“Deșeurile nu vor fi tranzacționate pe bursă. S-a primit o astfel de propunere, dar nu va fi introdusă în lege. Nu este una dintre propunerile care vor fi în varianta finală”, a explicat Elena Rastei.

România depozitează la gropile de gunoi 82% din deșeurile generate, potrivit celor mai noi datele prezentate de Eurostat, mult peste media europeană care este de 28%

Deși românii generează cea mai mică cantitate de deșeruri din UE, 254 kg pe an, rata de reciclare este printre cele mai mici, a doua după Letonia (3%). Pe lângă depozitarea la gropile de gunoi și reciclare, 11% din deșeurile generate au fost compostate, iar restul de 2% au fost incinerate.

De asemenea, în baza datelor furnizate de către autoritățile locale din cele 103 municipii participante în cadrul unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, Terra Mileniul III și Liga Habitat rezultă că la nivel național, pe eșantionul prezentat, în România, pentru anul 2014,  ponderea deșeurilor colectate separat este de 3,25%.

Citește și:

România are la dispoziție două luni pentru adoptarea măsurilor de gestionare a deșeurilor. Comisia poate sesiza Curtea de Justiție

Doar 3,25% din deșeurile municipale sunt colectate separat

România trimite la groapa de gunoi 82% din deșeurile generate

Comentarii

comentarii