Planul Național Strategic pentru 2021-2027, în întârziere. România poate pierde 20 miliarde euro

in Autoritati, Legislatie, Legislatie 15 November 2019 309 Views

În cadrul Ministerului Agriculturii s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea Planului Național Stategic pentru perioada 2021 – 2027, a declarat, vineri, Viorel Morărescu, Director General al Direcției Generale Industrie Alimentară, în cadrul conferinței Romanian Food & Agribusiness.

Viorel Morărescu, Director General al Direcției Generale Industrie Alimentară

S-a constituit și un grup de lucru, iar un lucru îmbucurător este că foarte multe asociații, institute și entități și-au arătat interesul pentru ca noul PNS pentru 2021 să răspundă intereselor fermierilor. Ținând cont și de experiența anilor anteriori, putem corecta ceea ce nu a funcționat în trecut. Vrem pe viitor să dezvoltăm partea de procesare, de produse românești, pentru dezvoltarea locurilor de muncă și a industriei, atât pe orizontală, cât și pe verticală”, a declarat Viorel Morărescu, Director General al Direcției Generale Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii.

Prezent în cadrul conferinței, Dorin Cojocaru, peședintele președintele Asociației Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), a subliniat faptul că în acest moment România se află în întârziere cu PNS, ceea ce ar putea conduce la pierderea a 20 de miliarde de euro.

Între 2020 și 2027, prioritatea este PNS – Programul Național Strategic. Suntem în întârziere, dar dacă nu se realizează, riscăm să pierdem 20 de miliarde de euro. Rugămintea către Ministerul Agriculturii e să îi consulte pe cei ce sunt reali în acest domeniu și să creeze strategii. Să ne gândim că, dacă până acum 10-20 de ani, aveam o economie ciclică, acum piața e atât de volatilă încât se schimbă la 6 luni”, a spus Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronală Română din Industria Laptelui.

Comentarii

comentarii