VIDEO Plastic Free July: Cum evităm alimentele ambalate în plastic

in EcoLIFESTYLE, Plastic Free July 7 July 2017 636 Views

Astăzi, se împlinesc șapte zile de când a început oficial provocarea Plastic Free July. Am parcurs o primă săptămână presărată cu eșecuri ușor dezarmante, dar și reușite neașteptate. Am învățat că, fără o pregătire temeinică și o atenție sporită, nu ai cum să eviți plasticul atunci când vine vorba despre alimentație. Curioși ce am descoperit?

plastic free july alimente intro

Ați încercat vreodată să vă cumpărați mâncare neambalată în plastic? Dar să ieșiți în oraș fără să vă treziți cu un pai de plastic în băutură, cu un bețișor din plastic în cafea sau cu un ambalaj de ceva dulce în mână? „Societatea obsedată de germeni te obligă” – spunea un prieten pe care îl îndemnam să ni se alăture. Avea perfectă dreptate.

Provocarea nu este deloc ușoară.  Înainte de a porni spre piață sau spre supermarket, trebuie să îți planifici încă de acasă ce vrei să cumperi, ca să poți lua cu tine recipientele necesare. Trebuie să precizezi de fiecare dată, pe un ton categoric, că nu vrei „punguța” lor, căci le ai tu pe ale tale. De pânză sau de bumbac. Însă, dacă ești cu adevărat hotărât și dacă exersezi, cu timpul, reușești. Iată cum ne-am descurcat noi în primă săptămână:

În materialul video de mai sus, am ales să vă prezentăm ce alternative am identificat pentru alimentele ambalate în plastic. Pentru noi, însă, provocarea Plastic Free July a început pe toate palierele. În episodul viitor, vă vom arăta ce dificultăți întâmpinăm în ceea ce privește produsele de îngrijire personală și cum le depășim. Vor urma apoi alte două episoade, dedicate produselor de curățenie și produselor folosite în practicarea unor hobby-uri. La final, vom trage câteva concluzii și vă vom invita să participați la un eveniment dedicat discuțiilor despre alternative plastic-free.

Îți place ceea ce facem? Nu sta deoparte!

Implică-te și tu în provocarea Plastic Free July! Încearcă să supraviețuiești o zi, o săptămână sau o lună fără plastic. Filmează-te și trimite-ne scurte materiale video cu experiențele tale, pe adresa office@green-report.ro (te rugăm să le încarci întâi pe Youtube, iar pe mail să ne trimiți doar link-ul către video). Noi le vom selecta pe cele mai reușite și le vom include în episoadele viitoare. La sfârșit de lună, îl vom premia pe cel mai implicat participant, în cadrul evenimentului final desfășurat la Roaba de cultură.

Ca efortul nostru chiar să conteze, am provocat lideri de opinie și cetățeni de rând să ni se alăture în Plastic Free July. Până acum, au acceptat peste 25 de persoane, ale căror experiențe le vom prezenta în materialele viitoare. Prima care a acceptat provocarea a fost Andreea Raicu. Iată de ce.

Urmărește-ne în continuare pe Green Report sau pe pagina de Facebook, dacă vrei să afli cum ne descurcăm și dacă ai nevoie de inspirație. Pentru mai multe detalii despre campania internațională, poți accesa site-ul oficial.

Comentarii

comentarii