VIDEO Plastic Free July: 3 redactori, o provocare – o lună fără plastic

in EcoLIFESTYLE, Plastic Free July, Seriale, Slider homepage 23 June 2017 546 Views

Fie că vorbim despre periuța de dinți, paharul cafelei to-go, bețișoarele de urechi sau sticla de șampon, toate conțin plastic într-o măsură sau alta. Asta ca să nu mai vorbim despre atotprezentele și banalele pungi, ambalaje și farfurii de unică folosință. Ce este de făcut?

Plastic Free July

Aruncăm în fiecare an 322 de milioane de tone de plastic (adică peste 28 de milioane de camioane de gunoi). Iată motivul pentru care a fost inițiată campania Plastic Free July. Aflați ce presupune și cum a decis Green Report să se alăture acestei mișcări internaționale:

(Editor montaj: Dorin Moldoveanu; Audio credits: Cold Funk – Funkorama – Kevin MacLeod: https://youtu.be/Vhd6Kc4TZls)

În fiecare săptămână, ne vom filma în situații în care am fi consumat în mod normal plastic, iar apoi vom prezenta alternativele identificate.  Vom dezbate pe tema celor mai eficiente soluții și vă vom invita să veniți cu sugestii sau cu întrebări. Urmează să aflați: cu ce vom înlocui ambalajele de alimente, cum renunțăm la recipientele produselor de igienă personală, ce soluții găsim atunci când vine vorba despre produsele de curățenie și cum scăpăm de plasticul din hobby-urile noastre.

De asemenea, vom provoca lideri de opinie și cetățeni de rând să ni se alăture în Plastic Free July, astfel încât efortul nostru chiar să conteze. Urmărește-ne pe Green Report sau pe pagina de Facebook, dacă vrei să afli cum ne descurcăm și dacă ai nevoie de inspirație.

Comentarii

comentarii