VIDEO Plastic Free July: Cum evităm produsele de îngrijire personală ambalate în plastic

in EcoLIFESTYLE, Plastic Free July, Video News, Videonews 14 July 2017 448 Views

Dacă în prima săptămână din campania Plastic Free July v-am arătat cum putem mânca fără să generăm plastic, în cea de-a doua vă prezentăm alternativele pentru produsele de îngrijire personală ambalate în plastic.

plastic free july ingrijire personala intro

Pentru noi, provocarea a devenit ceva mai dificilă. Îți trebuie ceva ambiție și perseverență să cauți până găsești produse precum deodorant, șampon, pastă de dinți, creme sau medicamente, toate în recipiente din sticlă, din hârtie sau vrac. Iar acolo unde nu găsești, descoperi că mai există o variantă – să ți le fabrici singur. Iată ce am aflat în cea de-a doua săptămână a campaniei Plastic Free July:

În materialul video de mai sus, am ales să vă prezentăm ce alternative am identificat pentru produsele de îngrijire personală. Pentru noi, însă, provocarea Plastic Free July a început pe toate palierele. În episodul viitor, vă vom arăta ce dificultăți întâmpinăm în ceea ce privește produsele de curățenie și cum le depășim. Vor mai urma un episod dedicat produselor folosite în practicarea unor hobby-uri și unul cu experiențele publicului nostru. La final, vom încerca să ajungem la câteva concluzii și vă vom invita să participați la un eveniment dedicat discuțiilor despre alternative plastic-free.

Vă amintim că redactorii Green Report s-au alăturat unei campanii internaționale care promovează eliminarea plasticului din viața de zi cu zi. Anul trecut, peste 1.000.000 de oameni au acceptat provocarea. Anul acesta, încercăm și noi.

Îți place ceea ce facem? Nu sta deoparte de Plastic Free July!

Implică-te și tu în provocarea Plastic Free July! Încearcă să supraviețuiești o zi sau o săptămână fără plastic. Scrie-ne sau filmează-te și trimite-ne scurte materiale video cu experiențele tale, pe adresa office@green-report.ro (te rugăm să le încarci întâi pe Youtube, iar pe mail să ne trimiți doar link-ul către video). Noi le vom selecta pe cele mai reușite și le vom include în episoadele viitoare. La sfârșit de lună, îl vom premia pe cel mai implicat participant, în cadrul evenimentului final desfășurat la Roaba de cultură.

Ca efortul nostru chiar să conteze, am provocat lideri de opinie și cetățeni de rând să ni se alăture în Plastic Free July. Până acum, au acceptat peste 25 de persoane, ale căror experiențe le vom prezenta în materialele viitoare. Prima care a acceptat provocarea a fost Andreea RaicuIată de ce.

Urmărește-ne în continuare pe Green Report sau pe pagina de Facebook, dacă vrei să afli cum ne descurcăm și dacă ai nevoie de inspirație. Pentru mai multe detalii despre campania internațională, poți accesa site-ul oficial.

 

Comentarii

comentarii