VIDEO Plastic Free July: Cum evităm produsele de curățenie ambalate în plastic

in EcoLIFESTYLE, Plastic Free July, Video News, Videonews 21 July 2017 422 Views

V-ați întrebat vreodată care este diferența între soluția de curățat cuptorul cu microunde și cea de curățat frigiderul? Ce ingrediente conțin de au o utilizare atât de specifică? În mod normal, ar trebui să îndeplinească aceeași funcție: să curețe fără să ne expună unui pericol dacă alimentele intră în contact cu ele. Întrebările sunt valabile și pentru alte tipuri de produse. Frica noastră de bacterii, indusă de un marketing „deștept”, ne determină să cumpărăm zeci de astfel de soluții de curățenie, care ne aglomerează locuințele și care sunt ambalate în plastic. Există însă alternative?

plastic free july curățenie toti

Alternative există. În cea de-a treia săptămână a campaniei Plastic Free July, vă arătăm cum reușim să ne descurcăm fără produse de curățenie, folosind doar 5 ingrediente.

 


În materialul video de mai sus, am ales să vă prezentăm ce alternative am identificat pentru produsele de curățenie. Pentru noi, însă, provocarea Plastic Free July se desfășoară simultan pe toate palierele. În prima săptămână, ați aflat cum putem achiziționa alimente fără plastic, iar în cea de-a doua – cum ne îngrijim fără produse ambalate în plastic. Vor mai urma un episod dedicat produselor folosite în practicarea unor hobby-uri și unul cu experiențele publicului nostru.

La final, vom încerca să ajungem la câteva concluzii și vă vom invita să participați la un eveniment dedicat discuțiilor despre alternative plastic-free.

Vă amintim că redactorii Green Report s-au alăturat unei campanii internaționale care promovează eliminarea plasticului din viața de zi cu zi. Anul trecut, peste 1.000.000 de oameni au acceptat provocarea. Anul acesta, încercăm și noi.

Îți place ceea ce facem? Nu sta deoparte de Plastic Free July!

Implică-te și tu în provocarea Plastic Free July! Încearcă să supraviețuiești o zi sau o săptămână fără plastic. Scrie-ne sau filmează-te și trimite-ne scurte materiale video cu experiențele tale, pe adresa office@green-report.ro (te rugăm să le încarci întâi pe Youtube, iar pe mail să ne trimiți doar link-ul către video). Noi le vom selecta pe cele mai reușite și le vom include în episoadele viitoare. La sfârșit de lună, îl vom premia pe cel mai implicat participant, în cadrul evenimentului final desfășurat la Roaba de cultură.

Ca efortul nostru chiar să conteze, am provocat lideri de opinie și cetățeni de rând să ni se alăture în Plastic Free July. Până acum, au acceptat peste 25 de persoane, ale căror experiențe le vom prezenta în materialele viitoare. Prima care a acceptat provocarea a fost Andreea RaicuIată de ce.

Urmărește-ne în continuare pe Green Report sau pe pagina de Facebook, dacă vrei să afli cum ne descurcăm și dacă ai nevoie de inspirație. Pentru mai multe detalii despre campania internațională, poți accesa site-ul oficial.

Comentarii

comentarii