Franța vrea să ieftinească sticlele de plastic reciclate

in Business, Poluare 27 August 2018 167 Views

Franța a anunțat că intenționează să ieftinească sticlele fabricate din plastic reciclat în comparație cu cele fabricate din plastic nou, măsura făcând parte dintr-un plan mai amplu de intensificare a reglementărilor privind utilizarea materialelor plastice. Alte aspecte ale planului includ creșterea taxelor la depozitele de deșeuri și scăderea taxei pe valoarea adăugată pentru activitățile de reciclare, scrie inhabitat.com.

Potrivit ministrului mediului de mediu Brune Poirson, guvernul francez va introduce și alte măsuri specifice pentru a aborda problema poluării cu plastic.

“Trebuie să transformăm economia franceză. Lansăm o mișcare care va fi examinată și urmată de partenerii noștri europeni”, a spus Poirson.

O parte a acestei mișcări este un plan de reducere cu până la 10% a prețului produselor ambalate în recipiente reciclate. Sistemul de reducere încurajează consumatorii să recicleze, făcând sin sustenabilitate o opțiune mai accesibilă.

“Mâine, când se poate alege între două sticle, una realizată din plastic reciclat, celălaltă nu, prima sticlă va fi mai ieftină”, a mai spus Poiron.

În prezent, Franța are cea mai slabă rată de reciclare din Europa, cu doar 25,5% din deșeurile de ambalaje din plastic reciclate. Prin comparație, Germania și Țările de Jos reciclează aproximativ 50% din deșeurile de plastic. Cu toate acestea, guvernul francez intenționează să-și modifice rata de reciclare a plasticului la 100% până în anul 2025, anunțul recent marcând primii pași către acest obiectiv.

Veolia și Suez, reciclatori puternici pe piața franceză, au solicitat de mult timp modificările regulamentului, care ar oferi un impuls pentru afaceri. Retailerii s-au alăturat, de asemenea, cauzei. De exemplu, compania franceză E.Leclerc s-a angajat să elimine vânzarea de materiale plastice și să le înlocuiască cu alternative mai ecologice, cum ar fi bambusul, și testează un sistem de puncte de loialitate pentru clienții care depozitează sticle din plastic și sticlă în unele magazine.

Citește și: VIDEO Un designer polonez a inventat ambalaje comestibile pe bază de kombucha ca alternativă la plastic

Comentarii

comentarii