S-a lansat platforma online de raportare a deșeurilor

in Business, Legislatie, Poluare 14 November 2017319 Views

Organizaţia Ecosys a lansat ExpertDeseuri.ro, platforma online de raportare integrată a deşeurilor și obligațiilor de reciclare și valorificare a ambalajelor, echipamentelor electrice, bateriilor și acumulatorilor.

platforma online de raportare a deșeurilor

Platforma este dedicată atât generatorilor de deșeuri, cât și producătorilor, colectorilor sau consultanților. Aceasta organizează informaţiile despre deşeurile generate și, respectiv, despre ambalajele valorificate, generând rapoartele necesare pentru Agenția de Protecția Mediului și pentru Fondul de Mediu.

Cum funcţionează ?

Platforma poate fi utilizată în baza unui abonament lunar, prin realizarea unui cont de generator, producător, colector sau consultant. Abonaţii au la dispoziţie tutoriale video pentru înțelegerea rapidă și utilizarea optimă a platformei.

Modul de funcţionare a platformei presupune un schimb de informaţii între utilizatori. În acest sens, deţinătorul deşeurilor plasează o comandă de ridicare a acestora, în aplicaţia de raportare. Colectorul de deşeuri autorizat, cu care generatorul are contract, primeşte automat comanda de ridicare a deşeurilor.

Green Report Shop Casa ECO

Colectorul se deplasează la generator şi ridică deşeurile, iar după cântărire (măsurare, etc.), colectorul închide în sistem comanda de ridicare a deşeurilor, confirmând cantităţile şi recepţia lor – datele finale care vor fi folosite în raportări şi administrarea stocurilor colectorului.

Un flux asemănător, specific obligațiilor fiscale către Fondul pentru Mediu, este implementat și pentru companiile care au obligații de reciclare a ambalajelor, echipamentelor electrice sau bateriilor și acumulatorilor.

Informaţiile și notificările despre modificările în materie de legislaţie privind deşeurile sunt oferite în mod gratuit.

Comentarii

comentarii