Let’s do it Romania, ecologizarea tarii intr-o zi

in Business 16 September 2009 263 Views

Urmand exemplul Estoniei, care si-a curatat natura de 10.000 de tone de deseuri intr-o singura zi, organizatiile de mediu din Romania se vor uni intr-o actiune de mare amploare pentru a face acelasi lucru.

„Dupa modelul campaniei nationale estone „Let’s Do It 2008”, in care pe 3 mai 2008 s-au implicat 50.000 de oameni, in 2010 vom desfasura si noi varianta noastra numita ‚Let’s do it Romania!’, care va fi cel mai mare proiect verde din tara noastra”, a declarat pentru Green Report Liana Buzea, presedintele Asociatiei Ecoassist. „Nu stim exact ziua in care va avea loc actiunea pentru ca momentan ne aflam doar la stadiul de proiect si deocamdata obisnuim oamenii cu aceasta idee, anuntam si invitam pe absolut toata lumea”, a mai spus aceasta.

Misiunea este curatarea Romaniei de deseurile care o sufoca si o uratesc, spun organizatorii campaniei, membrii Asociatiei EcoAssist. Insa pentru acest lucru este nevoie si de bani. „In Estonia, valoarea investitiilor in campania ‚Let’s Do It 2008’ a fost de aproximativ o jumatate de milion de euro, insa la noi va fi nevoie de mai mult decat atat avand in vedere ca Romania este mai mare decat Estonia”, a explicat Liana Buzea.

Spre deosebire, insa, de campania estona, pentru proiectul eco al Romaniei vor fi evitate finantarile directe, a mai precizat presedintele Ecoassist. Pentru actiunea „Let’s do it Romania!” se va cauta sprijinul fiecaruia, prin resurse umane, timp, materiale necesare realizarii acestui proiect sau chiar prin prestarea gratuita de servicii specifice.

„In campania noastra vor fi implicate si persoane publice care cred si sustin aceasta cauza si persoane importante care desi poate nu sunt foarte cunoscute aduc o contributie semnificativa pentru mediul inconjurator in Romania”, a adaugat Liana Buzea. 

Pe parcursul urmatoarelor luni se cauta cei mai talentati oameni din programare, orientare in spatiu, comunicare si PR, coordonare voluntari, arta, afaceri, medicina, avocatura, meserii, aparare, cat si cei mai infocati ecologisti pentru a contribui la curatarea Romaniei.

De asemenea, vor fi cautate intreprinderi care sa sprijine acest proiect prin orice modalitate nefinanciara. De exemplu punerea la dispozitie a unui loc de intalnire pentru echipa, echipamente pentru realizarea unei harti, materiale de promovare, ridicare si transportare deseuri, dotare cu materiale de lucru. 

Ecoassist va apela si la trusturi media si publicatii independente care sa comunice aceasta initiativa si sa ajute in urmatoarele luni la formarea echipei de organizatori si participanti. In plus, singura „promovare” a entitatilor implicate se va face prin intermediul unui website-ului ecologizarearomaniei.ro dedicat acestei campanii, care se afla in curs de amenajare. Pe acest website vor fi prezentate liste cu toti cei care se implica in aceasta initiativa.

Foto: Green Report, EcoAssist

Comentarii

comentarii