Libelula ar putea fi cel mai mare migrator

in Stiri 21 July 2009 445 Views

Libelulele zboara mii de kilometri din India pana in Africa, o migratie mult mai mare decat a oricarei alte specii de insect, arata un studiu, citat de The Telegraph.

In fiecare toamna, milioane de libelule apar deodata in insulele Maldive, la 600 de mile departare de coasta de sud-est a Indiei. Biologul Charles Anderson considera ca insectele vin din India inainte de a continua calatoria spre sud-estul Africii. Daca teoria lui este corecta, ar insemna ca libelulele de 5 centimetri fac o calatorie de pana la 12.000 de mile, cea mai lunga migratie a oricarei insecte.

Anderson sustine ca libelulele migreaza deoarece nu exista o suprafata suficienta de apa dulce ca sa se inmulteasca. El a observat ca libelulele apar in insulele Maldive in octombrie, la scurt timp dupa ce apar in India.

“Nici una dintre persoanele cu care m-am consultat nu stia de unde vin libelulele. Pare un lucru uimitor faptul ca o migratie atat de mare nu a fost observata pana acum. Insa acest lucru nu arata decat ca stim foarte putine despre natura”, a declarat Anderson.
 

Comentarii

comentarii