Ploieștiul are prima clădire certificată LEED

in Business 2 August 2017 143 Views

Centrul comercial AFI Ploie╚Öti, dezvoltat de AFI Europe Rom├ónia, a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru cl─âdiri ÔÇťverziÔÇŁ atribuit─â de United States Green Building Council. AFI Ploie╚Öti devine, astfel, singura cl─âdire din ora╚Ö certificat─â LEED.

Ploieștiul are de azi prima clădire certificată LEED

Procesul de certificare pentru AFI Ploiești a fost derulat alături de Colliers International.

AFI Ploie╚Öti a fost certificat─â LEED Gold la categoria Construc╚Ťii existente: operare ╚Öi ├«ntre╚Ťinere, ce ia ├«n calcul eficien╚Ťa energetic─â, eficien╚Ťa consumului de ap─â, energie ╚Öi atmosfer─â, a materialelor ╚Öi resurselor, a emisiilor de dioxid de carbon, ├«mbun─ât─â╚Ťirea calit─â╚Ťii mediului interior ╚Öi economia de resurse, ├«n general.

Solu╚Ťiile de eficien╚Ť─â energetic─â cresc valoarea de pia╚Ť─â a cl─âdirilor de birouri cu 11%

Potrivit lui┬áDavid Hay, CEO AFI Europe Rom├ónia, costurile cu utilit─â╚Ťile sunt reduse cu circa 40% fa╚Ť─â de┬áo construc╚Ťie conven╚Ťional─â.

Suntem preocupa╚Ťi s─â devenim sustenabili nu doar prin spa╚Ťiile de birouri sau de locuin╚Ťe, ci ╚Öi prin centrele noastre comercialeÔÇŁ, a spus david Hay.

AFI Ploie╚Öti a fost inaugurat ├«n anul 2013 ├«n urma unei investi╚Ťii de peste 50 de milioane de euro. Mallul are o suprafa╚Ť─â de 56.000 mp, din care o suprafa╚Ť─â total─â ├«nchiriabil─â de 34.000 mp, dispus─â pe dou─â etaje.

Rata de ocupare a spa╚Ťiilor din mall este de aproape 100%, iar ├«n medie, 15.000 de persoane viziteaz─â centrul comercial ├«n fiecare zi.

Ob╚Ťinerea acestei certific─âri LEED pentru o cl─âdire existent─â reprezint─â un vot de ├«ncredere acordat construc╚Ťiilor verzi ╚Öi multitudinii de avantaje pe care acestea le ofer─â pe termen mediu ╚Öi lung, at├ót chiria╚Öilor, c├ót ╚Öi proprietaruluiÔÇŁ, a ad─âugat┬áOana Stamatin, LEED AP BD+C ├«n cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Rom├ónia.

AFI Park 1, prima clădire de birouri din România certificată LEED Gold Core & Shell

Comentarii

comentarii