Ploieștiul are prima clădire certificată LEED

in Business 2 August 2017129 Views

Centrul comercial AFI Ploiești, dezvoltat de AFI Europe România, a primit certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru clădiri “verzi” atribuită de United States Green Building Council. AFI Ploiești devine, astfel, singura clădire din oraș certificată LEED.

Ploieștiul are de azi prima clădire certificată LEED

Procesul de certificare pentru AFI Ploiești a fost derulat alături de Colliers International.

AFI Ploiești a fost certificată LEED Gold la categoria Construcții existente: operare și întreținere, ce ia în calcul eficiența energetică, eficiența consumului de apă, energie și atmosferă, a materialelor și resurselor, a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătățirea calității mediului interior și economia de resurse, în general.

Soluțiile de eficiență energetică cresc valoarea de piață a clădirilor de birouri cu 11%

Potrivit lui David Hay, CEO AFI Europe România, costurile cu utilitățile sunt reduse cu circa 40% față de o construcție convențională.

Suntem preocupați să devenim sustenabili nu doar prin spațiile de birouri sau de locuințe, ci și prin centrele noastre comerciale”, a spus david Hay.

AFI Ploiești a fost inaugurat în anul 2013 în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Mallul are o suprafață de 56.000 mp, din care o suprafață totală închiriabilă de 34.000 mp, dispusă pe două etaje.

Rata de ocupare a spațiilor din mall este de aproape 100%, iar în medie, 15.000 de persoane vizitează centrul comercial în fiecare zi.

Obținerea acestei certificări LEED pentru o clădire existentă reprezintă un vot de încredere acordat construcțiilor verzi și multitudinii de avantaje pe care acestea le oferă pe termen mediu și lung, atât chiriașilor, cât și proprietarului”, a adăugat Oana Stamatin, LEED AP BD+C în cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International România.

AFI Park 1, prima clădire de birouri din România certificată LEED Gold Core & Shell

Comentarii

comentarii