Deşi PMB a suspendat toaletarea arborilor, în sectorul 2 tăierile continuă – VIDEO

in Autoritati, Biodiversitate 12 April 2019 410 Views

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a emis un act prin care suspendă toate toaletările din oraş începând cu data de 1 aprilie. Cu toate acestea, miercuri, 10 aprilie, în sectorul 2 acestea continuă nestingherite.

În Parcul Morarilor echipele înarmate cu drujbe toaletau miercuri dimineaţa arbori.

Video: Cristian Dragan

Video: Cristian Dragan

Primăria atrage atenţia că realizarea tăierilor în perioada de vegetaţie duce la debilitarea considerabilă a arborilor din oraş şi are o influenţă negativă asupra echilibrului biologic a acestora.

“Având în vedere adresa Direcţiei de Mediu nr. 9370 din data de 24.09.2018, adresă cu caracter de aviz general prin care adminisiratorii legali ai spaţiilor verzi publice situate pe raza Municipiului Bucureti pot efectua lucrări de întreţinere, formare şi regencrare a arborilor i arbutilor situaţi pe spaţiile verzi publice íară a fi necesară solicitarea punctuală către Direcţia de Mediu din cadrul Prirnărici Municipiuĺui Bucureşti privind emiterea avizului de specialitate şi luând în considerare temperaiurile ridicate, care au depăşit în lunile februarie şi martie temperaturi de peste 20°, temperaturi cu mult peste normalul acestei perioade a anului, fapt ce a dus la pornirea timpurie în vegetaţie a materialului dendrologic, vă comunicăm că începând cu data de 01.04.2019 prevederile adresei sus menţionate îşi incetează aplicabilitatea”, se arată în avizul PMB.

Arborii toaletați necorespunzător vor muri în următorii trei ani

Pentru a întări această afirmaţie, PMB inserează în hotărâre punctele de vedere ale Departamentului de Peisagistică đin cadrul Facultăţii de Horticultură de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti care specifică:

  • Toate lucrările de tăiere ale arborilor (de formare, intreţinere, regenerare) se execută numai în perioada de repaus vegetativ, la sfârşitul iernii, inainte de pornirea în vegetaţie
  • Nu se indepărtează mai mult de 15% din potenţialul folar al unui arbore matur, într- un semn de vegeţie
  • Tăierile de eliminare a uscăturilor, a ramurilor bolnave sau rupte, frânte, crăpate, se pot face oricând în timpul anului, exceptând perioadele caniculare.

Mai jos este avizul emis de PMB:

Săptămâna trecută, în acelaşi parc, muncitorii au tăiat câţiva plopi şi au toaletat timp de câteva zile alţi arbori. De asemenea, în urmă cu o lună au tăiat şi toaletat toate sălciile care înconjoară lacul din Parcul Morarilor.

Comentarii

comentarii