PMB anunță înființarea a 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice

in Transport 24 May 2018 48 Views

Primăria Municipiului București va înființa 40 de stații de încărcare pentru automobilelel electrice, a anunțat, joi, 24 mai, Sorin Chiriță, City Manager, Primăria Municipiului București (PMB), încadrul conferinței Viitorul mobilității urbane. În plus, acesta a adăugat că instituția va amenaja parcări destinate exclusiv automobilelor electrice. 

PMB anunță înființarea a 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice

Vom avea grijă să nu se întâmple ca în cazul locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Dacă nu ai mașină electrică nu ai ce căuta acolo”, a declarat Chiriță.

Acesta a precizat că primăria susține toate formele de mobilitate care promovează un transport ecologic, inclusiv sistemele de bike-sharing și car-sharing.

Susținem inițiativele de car-sharing, însă pe cele care folosesc mașinile electrice”, a explicat Sorin Chiriță.

It’s all about sharing – Până în 2030, unul din trei kilometri parcurși va fi în regim ”shared”

Potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCooper (PwC), condusul propriei mașini va deveni tot mai puțin practicat, învreme ce vom asista la dezvoltarea unor concepte de mobilitate urbană de tip “low-cost sharing”

Conform studiului Cele cinci dimensiuni ale transformarii industriei auto din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă către ”car-sharing” și este foarte posibil ca pănă în 2030 să fie mult mai puțini proprietari de autoturisme. Cu toate acestea, distanțele parcurse în interes personal, la nivelul Europei, ar putea crește cu 23% până în 2030 și vor atinge 5,88 miliarde de kilometri. 

Studiul PwC previzionează faptul că până în anul 2030, mai mult de unul din trei kilometri va fi fost parcurs printr-o forma sau alta de ”sharing”.

Inelul feroviar al Bucureștiului prinde contur

Comentarii

comentarii