PMB anunță licitația pentru 400 de autobuze Euro 6 și o pregătește pe cea pentru autobuze electrice

in Transport 3 July 2017109 Views

Primăria Municipiului București (PMB) a publicat pe Site-ul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitația internațională privind achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare. Contractul este estimat la 510,5 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 4 ani. De asemenea, în ultima ședință a Consiliul General al Municipiului București s-a aprobat proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui număr maxim de 100 de autobuze electrice și infrastructura de încarcare necesară acestora.

PMB anunță licitația pentru 400 de autobuze Euro 6

Conform caietului de sarcini, municipalitatea va achiziționa un numărul total de 400 de autobuze urbane cu podea total coborâtă, dintre care 320 de autobuze din gama de 12 metri, 50 de autobuze din gama de 10 metri și 30 de autobuze articulate din gama de 18 metri.

Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem de încalzire, ventilație și aer condiționat, un sistem Wi-Fi de conectare gratuita a posesorilor de telefoane mobile, sisteme de informare a călătorilor. De asemenea, noile autobuze vor beneficia de facilități pentru persoanele cu dizabilitați. Autobuzele vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video atât la interior, cât și la exterior.

În privința achiziționării a maxim 100 de autobuze electrice, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a precizat că acesta este un proiect prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană București  –  Ilfov. 

Numarul exact de autobuze care vor fi achizitionate, precum si traseele pe care vor circula vor fi stabilite in urma unui studiu de fezabilitate care va fi intocmit in cel mai scurt timp”, a declarat Gabriela Firea.

La finalul lunii decembrie 2016, parcul auto al RATB număra 1147 de autobuze, dintre acestea 500 sunt Mercedes Euro 3 și 500 Mercedes Euro 4, Iveco Fiat – 3 unități, ROCAR U 412 – 80 de unități, DAF SB 220 – 62 de unități și IKARUS 260 – 2 de unități.

Comentarii

comentarii