PMB vrea să finanțeze 20 de proiecte propuse de cetățeni. Află ce se cere

in Business, Transport 15 September 2017 514 Views

200.000 de euro. Este suma pe care Primăria vrea să o aloce pentru fiecare dintre proiectele câștigătoare. Acestea pot fi propuse de cetățeni, până în data de 6 octombrie 2017.

proiecte cetățeni finanțări pmb

Primăria Municipiului București a anunțat recent că va acorda finanțări în valoare totală de 4 milioane de euro pentru 20 de proiecte de infrastructură, reabilitare de spații publice și sănătate. Orice cetățean major cu domiciliul sau reședința în Municipiul București poate trimite o singură propunere în perioada 18 septembrie – 6 octombrie.

Se pot înscrie proiecte din următoarele domenii: infrastructură (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spații publice (mobilier urban, etc.); spații verzi, locuri de joacă pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației; infrastructură culturală; infrastructură socială; smart city; sănătate.

Suma maximă care poate fi acordată unui proiect este de 200.000 de euro, inclusiv TVA.

Cum se desemnează proiectele care obțin finanțare

În perioada 9 octombrie – 3 noiembrie, o comisie de evaluare formată din „specialiști ai municipalității” va juriza toate propunerile primite. Vor ține cont de impactul și de viabilitatea proiectelor, cât și de aspecte tehnice și juridice. Ulterior, proiectele selectate vor fi supuse votului publicului, între 6 și 17 noiembrie.

Puteți afla mai multe detalii despre pașii care trebuie urmați în regulamentul competiției, publicat mai jos:

 

 

Comentarii

comentarii