PMB plantează mii de arbori și arbuști în Capitală

in Autoritati 10 November 2014 516 Views

Primăria Municipiului București (PMB), prin Direcția de Mediu, continuă și în această toamnă Campania ,,Capitala Crește Verde” printr-o amplă acțiune de plantare care demareaza astăzi, se arată într-un comunicat al PMB.

Reprezentanții Municipalității, alături de 500 de voluntari din șase unități de învățământ bucureștene vor planta 1.200 de arbori și 1.000 de arbuști la Spitalul Clinic Colentina 150 de arbori și, ulterior, în Parcul Izvor, alți 1.000 de arbori și 600 de arbuști ( spireea, hibiscus, thuja)”, potrivit PMB.

În cadrul campaniei din aceasta toamnă se vor planta, în compensare, până la 4.000 de arbori în Parcul Izvor, dar și în curțile a 15 spitale aflate în administrarea Municipalității, in 4 unități de învățământ bucureștene, și pe aliniamente stradale administrate de Primaria Capitalei.

Campania ,,Capitala Crește Verde”, a fost inițiată în anul 2009 de Primăria Municipiului Bucuresti și are ca scop creșterea suprafeței de spațiu verde pe cap de locuitor, revigorarea patrimoniului verde, crearea perdelelor de protecție împotriva poluării fonice și a poluării aerului, dar și îmbunătățirea calității vieții urbane.

Comentarii

comentarii