Mexicanii iau masuri pentru reducerea consumului de electricitate

in EcoLIFESTYLE 25 April 2010 54 Views

Guvernul mexican va lansa in curand un program pilot ce are ca scop reducerea consumului de electricitate in capitala Mexico City si in regiunile care o inconjoara, anuntat ministrul mexican al Energiei, Georgina Kessel, citata de agentia de presa Xinhua.

„Programul este testat pentru realizarea unei retele inteligente prin care vom masura beneficiile adute statului nostru”, a declarat aceasta in cadrul unei conferinte nationale. „Reteaua inteligenta necesita utilizarea tehnologiei de comunicare pentru obtinerea informatiilor precise despre consumul de energie in timp real”, a explicat aceasta.

Un astfel de sistem functioneaza prin trimiterea de mesaje de atentionare catre locuintele dotate cu electrocasnice consumatoare de curent electric.

Totodata, potrivit oficialului, guvernul mexican va oferi subventii familiilor cu un buget redus pentru a le ajuta sa isi achizitioneze electrocasnice noi, eficiente energetic, precum frigidere si masini de spalat. Kessel a mai adaugat ca programul va fi implementat si in hoteluri si alte cladiri publice.

Mexicul va fi gazda urmatorului summit pentru clima al Natiunilor Unite (COP16), ce va avea loc in noiembrie anul acesta.

Comentarii

comentarii