Nuante noi, pe baza de apa, de la Fabryo

in EcoLIFESTYLE 24 March 2010 123 Views

Fabryo Corporation a extins paleta de culori din vopseaua Savana pe baza de apa, fara solventi, adaugand pe langa cea alba, lansata anul trecut, nuantele verde, crem, maro si negru.

Vopseaua este in conformitate cu normele impuse de Uniuninea Europeana si a primit avizul Institutului de Bioresurse Alimentare. Este recomandata pentru a fi utilizata in interior si exterior in spatiile locuibile, spitale, farmacii, pentru ca nu emite noxe.

“In ceea ce priveste pretul, diferenta fata de un produs pe baza de solventi nu este semnificativa, luand in calcul faptul ca pentru dilutia vopselei si curatarea ustensilelor se foloseste apa de la robinet si nu diluant”, a explicat Mihaela Simion, director de dezvoltare Fabryo.

Lansarea pe piata a unui email acrilic pe baza de apa urmareste tendinta europeana de reducere a subtantelor organice volatile (VOC) si inlocuirea treptata a vopselurilor pe baza de solventi cu cele pe baza de apa.

“ In Europa aceasta trecere s-a facut deja, iar procesul a durat 4-5 ani. La noi abia acum incepe. Ne preocupa foarte mult aspectul de mediu, iar inca de la 1 ianuarie, Fabryo a redus pentru toate produsele sale cantitatea de VOC, in conformitate cu standardele UE”, spune Aliz Kosza, director general Fabryo.

Lansata in 2009, vopseau Savana pe baza de apa nu a inregistrat vanzari uriase, clientii fiind neincrezatori. “Speram ca anul acesta sa avem vanzari duble fata de anul trecut. Organizam o serie de evenimente si seminarii in incercarea de a le demonstra consumatorilor ca vopseaua pe baza de apa este foarte eficienta si nici nu polueaza”, adauga Kosza.

Printre benefiicile oferite de vopseau Savana pe baza de apa se numara lipsa mirosului, uscarea rapida de 4 pana la 6 ore fata de 12 ore pentru vopseau pe baza de solventi, putere mare de acoperire si durabilitatea dubla.

Text de Loredana Pana

Comentarii

comentarii