O viata noua pentru Parcul Garii de Nord

in Uncategorized 22 July 2009 142 Views

Parcul din fata Garii de Nord a fost reamenajat cu ajutorul angajatilor companiei British American Tobacco Romania (BAT), in parteneriat cu autoritatile cu responsabilitate in domeniu.

Amenajarea Parcului Garii de Nord a avut loc in perioada noiembrie 2008 – iunie 2009, in cadrul programului „Aer de Oras” si a raspuns unui proiect initiat de Primaria Sectorului 1 – „Adopta un spatiu verde”.

Actiunea de voluntariat a avut loc in cadrul unui parteneriat cu Administratia Domeniului Public din Sectorul 1, iar startul proiectului a fost dat in luna noiembrie 2008, cand angajatii BAT si reprezentanti ai Primariei Sectorului 1, ai Ministerului Tansporturilor si ai Companiei Nationale de Cai Ferate au dat curs invitatiei la voluntariat. 

In lunile imediat urmatoare au continuat lucrarile de reabilitare a parcului prin plantarea a peste 600 de arbori si arbusti, 154 de plante decorative si a peste 10.000 metri patrati de gazon. De asemenea, a fost instalat un sistem de irigatie care furnizeaza necesarul de apa pentru toata suprafata parcului, 50 de banci, 50 de cosuri de gunoi dotate cu scrumiera si un foisor cu mese de sah.

Comentarii

comentarii