Poliția Locală București se dotează cu mașini electrice și hibrid

in Transport 14 December 2018 121 Views

Poliţia Locală din Bucureşti se dotează cu zece maşini electrice şi un vehicul hibrid care vor intra în flota companiei în cursul anului viitor. Contractul este estimat la 1,52 milioane de lei.

Din valoarea totală a contractului, 138.273 lei vor fi alocaţi pentru maşina hibrid, şi 1,38 milioane lei pentru autovehiculele electrice. Instituţia aşteaptă ofertele până pe 8 ianuarie 2019.

Maşinile vor fi berline cu patru uşi, fabricate în 2018, cu minim 100 CP şi o autonomie de 230 de kilometri. Bateria trebuie să aibă o capacitate minimă de 40 kwh, timp de încărcare baterie full maxim 16 ore şi încărcare rapidă în 45 de minute. Vehiculele mai trebuie să aibă geamuri electrice în partea din faţă, tapiţerie textilă de culoare închisă, ABS şi senzori de parcare sau asistenţă la parcare.

Încă un oraş din România cumpără autobuze electrice. Primăria Turda a bătut palma pentru 20 de vehicule

Câştigătorul licitaţiei va avea obligaţia să pună dispoziţie cel puţin o staţie de încărcare rapidă, fără costuri suplimentare din partea instituţiei de stat. De asemenea, în costul contractului este inclusă şi instruirea a minim 25 de politişti care vor folosi maşinile.

Bucureştiul este al doilea oraş din România care îi dotează pe poliţiştii locali cu maşini electrice, după ce Clujul a achiziţionat astfel de vehicule la începutul acestei luni.

 

Comentarii

comentarii