Politicile climatice urbane pot crea aproape 14 milioane de locuri de muncă şi preveni 1,3 milioane de decese premature anual până în 2030

in Biodiversitate, Energie 26 November 2018 54 Views

O nouă cercetare derulată de orașele C40 – Convenția globală a primarilor pentru climă și energie și Institutul NewClimate arată că politicile ambițioase privind clima urbană pot reduce considerabil emisiile de carbon la nivel global, și că oferă în mod eficient beneficii economice și publice pentru orașe.

C40 este o rețea formată din 98 de mari orașe, dedicată abordării schimbărilor climatice. C40 sprijină orașele să colaboreze în mod eficient, să împărtășească cunoștințele și să conducă acțiuni semnificative, măsurabile și durabile privind schimbările climatice.

Raportul, intitulat “Oportunități pentru climă: mai multe locuri de muncă; Sanatate mai bună; Orașele locuibile” estimează că, până în 2030, o creștere a acțiunii climatice urbane poate împiedica aproximativ 1,3 milioane de decese premature pe an, generând 13,7 milioane de locuri de muncă net în orașe.

Roma ia măsuri față de poluarea atmosferică începând cu ianuarie 2019

Raportul examinează o serie de soluții urbane eficiente pentru schimbările climatice, iar rezultatele cele mai importante arată că:

Investițiile în domeniul eficienței energetice pentru zonele rezidențiale ar putea avea ca rezultat crearea de 5,4 milioane de locuri de muncă în orașele din întreaga lume. Astfel de investiții ar conduce, de asemenea, la economii semnificative ale gospodăriilor, precum și la reducerea emisiilor.

Transportul public îmbunătățit ar putea împiedica moartea prematură a aproape un milion de oameni pe an din cauza poluării aerului și a accidentelor rutiere din întreaga lume. Rețelele de transport îmbunătățite ar putea, de asemenea, economisi 40 de miliarde de ore de navetă în fiecare an până în 2030, atingând în același timp reduceri importante ale emisiilor.

Energia regenerabilă la scară redusă pentru încălzire și răcire în clădiri ar putea preveni alte 300.000 de decese premature pe an până în 2030. Energia regenerabilă ar putea contribui la reducerea semnificativă a emisiilor și ar crea aproximativ 8,3 milioane de locuri de muncă.

Politicile de “climate action” pot avea rezultate proporțional mai mari pentru grupurile cu venituri mai mici în orașe în curs de dezvoltare, unde populațiile au cel mai mult de câștigat de la introducerea noilor tehnologii.

6 modalități prin care să te protejezi de poluarea din aer

Comentarii

comentarii