Polonia ar putea primi certificate de carbon din partea UE

in Legislatie 30 March 2009 71 Views

La mijlocul lunii viitoare, Polonia ar putea primi certificate pentru emisiile de dioxid de carbon din partea UE, anunta o sursa citata de Reuters.

Varsovia si Bruxelles au semnat recent un acord dupa luni de negocieri pe tema certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera (EUA) pentru 2008.

Polonia a contestat initial decizia Uniunii Europene de a limita emisiile de CO2 la 208,5 milioane de tone intre 2008-2012, dar ar putea accepta acum oferta in noile conditii ale productiei industriale impuse de criza financiara globala. In plus, Polonia depasea cantitatea inclusa in protocolul de la Kyoto cu 500 de milioane de tone, pe care nu le poate vinde fara o legislatie revizuita.

„Polonia inca va mai putea sa isi vanda permisele de CO2 (sub protocolul de la Kyoto), dar numai cu conditia ca noua lege sa fie creata…Suntem pregatiti cu acorduri internationale si speram sa le semnam odata ce legea este pregatita”, a declarat Maciej Nowicki, ministrul polonez al Mediului.

Aproape 10.000 de companii industriale din 27 de state ale Uniunii Europene participa la schimburile de pe piata certificatelor alocate. Pana la mijlocul lui aprilie, acestea trebuie sa detina suficiente permise de carbon pentru a acoperi emisiile din 2008.
Foto: Polish Forums

Comentarii

comentarii