Studiu: Poluarea aerului, asociată cu creșterea criminalității

in Poluare 14 February 2018 224 Views

Pe lângă efectele negative asupra sănătății umane și a mediului, poluarea aerului poate duce la creșterea actelor violente, conform unui nou studiu.

poluarea aerului criminalitate

Cercetătorii de la universitățile Columbia, Harvard și Michigan din Statele Unite au studiat datele înregistrate de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA și statisticile crimelor monitorizate de FBI din 9.000 de orașe, pe o perioadă de nouă ani.

Orașele poluate contribuie la creșterea stresului și a anxietății

Oamenii de știință au descoperit că stresul și anxietatea cauzate de traiul într-un loc poluat contribuie la creșterea nivelului criminalității în zonele cu o calitate mai slabă a aerului.

Cercetătorii au realizat o serie de experimente pentru a descoperi legătura între poliuare și creșterea actelor violente. Participanții au privit poze cu peisaje poluate sau nepoluate. Cei care au privit imagini cu locuri poluate au fost mai predispuși la anxietate și au tins să trișeze la următoarele sarcini.

Autorul principal al studiului, Jackson Lu, a subliniat că poluarea aerului ar putea avea costuri etice nebănuite.

 „Studiul dezvăluie că poluarea aerului poate avea potențiale costuri etice care depășesc efectele sale bine cunoscute asupra sănătății și a mediului. Este important pentru că poluarea aerului este o problemă globală serioasă care afectează miliarde de oameni.”

Cercetătorii cred că teoria ferestrelor sparte ar putea contribui parțial la creșterea criminalității. Autorii studiului au explicat că locuitorii care trăiesc într-un mediu poluat vor ține cont mai puțin de moralitate, făcându-i predispuși la acte ilegale.

Green Report Shop – Previn Poluarea

Un alt factor care ar putea duce la creșterea criminalității este smog-ul, care afectează în special orașele din Asia. În zilele cu smog, vizibilitatea scade odată cu creșterea poluării.

Conform unui studiu publicat la începutul anului, în zilele în care poluarea atinge cote înalte, rata mortalității crește semnificativ pentru locuitorii cu boli psihice sau ale sistemului nervos.

Autorii studiului atrag atenția că rezultatele cercetărilor au implicații importante pentru guvernele lumii, fiind un motiv în plus pentru legislatori să rezolve problema poluării aerului.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii