Studiu: Poluarea aerului afectează dezvoltarea intrauterină

in Poluare 25 May 2016 605 Views

Expunerea la poluarea aerului crește riscul ca gravidele să piardă sarcina după a 24-a săptămână de sarcină. La nivel global, unu din 200 de copii se nasc morți în al treilea trimestru de sarcină, iar una dintre cauze este poluarea. Avertismentul vine din partea unor cercetători care au analizat 13 studii pe acest subiect.

 Poluarea aerului

Concluziile la care am ajuns sunt acelea că poluarea din aerul ambiental crește riscul nașterii de feți morți. Femeile gradive ar trebui să fie conștiente de acest risc, chiar dacă prevenirea expunerii la poluanți atmosferici este o sarcină a guvernelor, iar nu a indivizilor.

Cele mai periculoase substanțe sunt particulele mai mici de 2.5 microni (PM2.5), PM10, dioxidul de azot, dioxidul de sulf, monoxidul de carbon și ozonul. Inhalarea lor ar putea fi un factor pentru care 2.6 milioane de copii s-au născut morți în 2015, la vârsta intrauterină de 28 de săptămâni sau mai mult.

Cercetătorii au recomandat autorităților să reglementeze mai aspru producerea de emisii industriale și ale autovehiculelor, dar și să încurajeze folosirea combustibililor alternativi. Totodată, au cerut comunității științifice să studieze mai atent fenomenul.

Comentarii

comentarii