Porsche lansează o versiune fără piele la interior a noii mașini electrice Taycan pentru atrage ecologiștii

in Business, Transport 6 September 2019 59 Views

Porsche lansează o versiune a noii sale mașini sport electrică Taycan la care nu folosește piele la interior, într-o încercare de a-şi îmbunătăţi imaginea, în timp ce activiştii ecologişti cer boicotarea industriei.

Luna trecută, un grup activist în domeniul climei a distrus 40 de vehicule de lux și au cerut un boicot al Salonului Auto de la Frankfurt din această lună, deoarece celebrează un „sistem de transport învechit pentru climă și mediu”.

Porsche, parte a grupului german Volkswagen, a declarat că va investi 6 miliarde de euro până în 2022 pentru a dezvolta vehicule electrice, la prezentarea primei sale mașini sport cu emisii zero.

„Cu Taycan, Porsche oferă pentru prima dată un interior complet fără piele. Interioarele din materiale reciclate inovatoare evidențiază conceptul durabil al mașinii de sport electrice”, a spus Porsche.

Porsche Taycan are o autonomie de 450 de kilometri, fiind primul vehicul electric fabricat de un constructor auto german capabil să rivalizeze Tesla în privinţa autonomiei operaţionale.

Datorită unui sistem de 800 de volţi, automobilul este capabil să aibă o autonomie mai mare cu 100 de kilometri, cu ajutorul unei baterii care se încarcă în cinci minute, potrivit Porsche.

Porsche Taycan Turbo S are un preţ de 185.456 de euro, primele livrări către clienţi urmând să aibă loc din ianuarie 2020.

Alţi producători de automobile sport dezvoltă la rândul lor modele electrice. Ferrari a anunţat luna trecută că speră să lanseze un model integral electric undeva după 2022.

Comentarii

comentarii