Oua de dinozaur descoperite in India

in Stiri 1 October 2009 201 Views

Geologii indieni au descoperit un cuib de oua de dinozaur, vechi de aproximativ 65 de milioane de ani, potrivit Earth Times. Descoperirea a avut loc in orasul Sendurai, din districtul Ariyalur, o regiune bogata in fosile vechi de 140 de milioane de ani.

„Am gasit grupuri si grupuri de oua sferice de dinozaur, iar fiecare grup continea opt oua”, a explicat Mu Ramkumar, geolog la Universitatea Periyar. Acesta efectua un studiu alaturi de cercetatori germani.

Fiecare ou masoara in jur de 13-20 de centimetri in diametru. Oamenii de stiinta cred ca ouale apartin unor specii de dinozauri pradatori si ierbivori, ambele specii ajungand la dimensiuni impresionante.

Fosilele descoperite pana acum au demonstrat ca dinozaurii au populat regiunea in trecut, dar aceasta este prima data cand cercetatorii au gasit cuiburi intregi de oua in regiune. Acestea erau acoperite de cenusa de la eruptiile vulcanice de pe platoul Deccan. Cercetatorii considera ca aceste eruptii sunt cauza disparitiei dinozaurilor in regiune.

Mostre din aceste oua au fost trimise in Germania pentru cercetari suplimentare.

Foto: dailykos.com

Comentarii

comentarii