Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Peste 107 milioane de euro pentru apa si canalizare de calitate in Vrancea

Peste 107 milioane de euro vor fi investiti in judetul Vrancea pentru imbunatatirea calitatii apei si pentru modernizarea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, pana in 2015, a anuntat astazi , in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Mediului si Padurilor, Lazlo Borbely.

“Durata de implementare a proiectului este de patru ani, intre 2010 si 2014, iar populatia care va beneficia de proiect este in numar de 160.000 de locuitori”, a mai aratat Borbely.

Obiectivele proiectului sunt asigurarea accesului la servicii de alimentare cu apa de canalizare de calitate, la costuri mici ce pot fi suportate de populatie. De asemenea, se urmareste prin acest proiect cresterea gradului de acoperire cu servicii de colectare si epurare a apelor uzate de la 58,6% in anul 2008, la 100% in anul 2013.

“Proiectul pe care l-am semnat astazi inseamna rezolvarea problemelor legate de apa si canalizare la cel mai inalt standard de calitate si pot sa spun cu mare satisfactie ca acesta este al doilea proiect pe problema apei, dupa finalizarea statiei de eputare a municipiului Focsani”, a declarat, in cadrul aceleiasi conferinte, Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

“De aceea vreau sa il asigur pe domnul ministru Lazlo Borbely si Comisia Europeana ca vom face in continuare proiecte de mediu viabile pentru care sa primim finantare europeana”, a continuat acesta.

Proiectul de reabilitare si modernizare a sistemelor de apa si apa uzata din judetul Vrancea presupune investitii in tratarea si distribuirea apei potabile, precum si colectarea si tratarea apelor uzate pentru urmatoarele regiuni: municipiul Focsani si localitatile Adjud, Panciu, Marasesti, Homocea, Campineanca si Golesti.

Marea Debarasare la sate, un succes real

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul Mediului, Lazlo Borbely, a tinut sa precizeze ca este foarte incantat de succesul campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), Marea Debarasare, la sate. Potrivit lui Borbely, din sapte judete participante la campanie anul acesta s-au colectat peste 70 de tone de DEEE-uri.

“Vom merge mai departe si vom extinde campania in toata tara in trimestrul urmator al anului 2010 pentru ca asa cum am banuit in zonele rurale sunt destul de multe deseuri electrice si electronice pe care oamenii nu au unde sa le duca”, a afirmat Borbely.

Text de Sorina Covrig
Foto: Green Report

spot_img

Ultimele știri