Poluare cu petrol pe raul Amaradia

in Apa 1 July 2009 141 Views

Raul Amaradia a fost poluat cu titei in aceasta dimineata, in zona Dudovicesti, spre confluenta cu raul Jiu, anunta un comunicat din partea Administratiei Nationale “Apele Romane” (ANAR). Pata de petrol s-a intins pe o lungime de circa 1 km aval, pe o portiune de 10 metri de la malul stang spre larg.

In urma constatarilor efectuate de echipele ANAR – Directia Apelor Jiu, a rezultat faptul ca a fost deschis un ventil, de catre persoane rau intentionate, de la o subtraversare a conductei de transport produs petrolier Bradesti-Ghercesti, apartinand PETROM S.A–Grup Zacaminte Bradesti.

Ventilul conductei de produs petrolier a fost inchis. Echipa ANAR impreuna cu cei de la Sistemul de Gospodarire Jiu si angajati ai Petrom au intervenit prin montarea a 4 baraje succesive la 50 de metri distanta intre ele pe raul Amaradia si la confluenta cu raul Jiu, imprastiindu-se material Spillsorb (Absorbant natural, biodegradabil pentru produse petroliere sau alti poluanti).

La aceasta ora, pe raul Jiu curg pete discontinuue cu latimi variabile intre 10 si 40 metri pe langa malul stang. De asemenea s-au mai montat pe raul Amaradia inca 2 baraje absorbante langa cele patru baraje plasate iniatial.

Poluarea a fost stopata la sursa, in zona in care se afla ventilul, terenul fiind acoperit de produs petrolier pe o suprafata de 30 mp, dar in cursul de apa nu mai ajung produse petroliere, iar in papurisul din apropierea malurilor este produs petrolier, care va fi indepartat cu Spillsorb.

Foto: mpinteractiv.ro

Comentarii

comentarii